Mai ales pe timp de canicula, o bere rece ca gheata devine extrem de tentanta, eventual alaturi de cateva gustari.
Totusi, producatorii de bere belgieni au cateva recomandari referitoare la cum ar trebui sa savuram berea fara sa-i afectam gustul sau aroma.
Torni berea in pahare tinute la rece
Un obicei preluat si in multe baruri si restaurante din Romania este ca berea sa fie turnata in halbe sau pahare tinute la frigider sau la congelator. Chiar daca vizual este un mod de servire care iti ofera aproape imediat o senzatie de racorire, gustul berii are de suferit.
Nu torni berea cum trebuie si nu agiti paharul
Berea se toarna, de regula, in unghi de 45 de grade pentru ca gulerul de spuma obtinut sa fie optim.
Mananci dulciuri sau fumezi inainte
Berea nu se bea dupa ce am mancat ceva dulce sau dupa ce am fumat o tigara pentru ca papilele gustative sunt derutate de gusturile puternice si nu mai percep asa cum trebuie aromele bauturii. Pentru a potenta gustul berii se recomanda gustarile sarate, eventual o bucatica de cascaval.
Sursa: adevarul.ro
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro