Simptomele care ar trebui sa ne trimita de urgenta la ginecolog

Simptomele care ar trebui sa ne trimita de urgenta la ginecolog
Simptomele care ar trebui sa ne trimita de urgenta la ginecolog

Daca nu sunt tratate din timp, afectiunile ginecologice pot duce la infertilitate. Medicul Alina Teodoru explica pentru Gandul care sunt semnele care anunta instalarea bolii.

Hemoragia  poate aparea ca o tulburare in exces a menstruatiei care poate fi de cauza generala( sindroame hemoragipare) sau poate fi determinata de anumite tulburari ovariene sau de afectiuni ale uterului precum polipii, fibroamele intracavitare, hiperplazia de endometru. ‘In alte situatii,  hemoragia poate sa apara si in perioada dintre menstre, fiind frecvent cauzata de un dezechilibru hormonal, dar si de un fibrom uterin, avort, sarcina extrauterina, displazie  cervicala sau de alte afectiuni mai grave precum neoplasmele de col uterin, de endometru sau tumori ovariene.



La femeile aflate in perioada de preme­nopauza, cea mai frecventa cauza de sangerare vaginala anormala este reprezentata de ciclurile anovulatorii.  La femeile aflate in menopauza, cea mai frecventa cauza de sangerare poate fi atrofia endometriala (subtierea tesutului care gazduieste uterul), dar sangerarea poate fi data si de existenta  unui neoplasm uterin. De aceea, vizita la cabinet este obligatorie”, subliniaza medicul ginecolog Alina Teodoru pentru Gandul.

Leucoreea apare prin modificarea secretiei vaginale normale, se poate remarca o crestere cantitativa, cat si prin schimbarea culorii si a mirosului, modificari ce pot fi insotite si de prurit sau senzatie de
arsura la nivelul vaginului. “Aparitia leucoreei se datoreaza unor factori infectiosi (candida, gonococ, Chlamydia, tricomonas sau gardnerella vaginalis), dar poate fi produsa si de substante iritante precum cosmeticele, lubrefiantii sau dezinfectantii. Netratate, unele din aceste infectii pot duce la aparitia bolii inflamatorii pelvine si a infertilitatii. Tratamentul partenerului este necesar in majoritatea situatiiilor”, precizeaza  specialistul pentru Gandul.

Durerea pelvina este un simptom comun mai multor afectiuni, cum ar fi boala inflamatorie pelvina, endometrioza, fibroamele uterine “Durerea intensa, cu debut brusc, poate fi datorata unui avort in curs de efectuare sau unei sarcini extrauterine, torsiunilor anexiale, rupturii unui chist ovarian
sau pelviperitonitei. Durerea pelvina usoara, cu debut insidios, dar care persista pentru mai mult timp, poate fi expresia unei infectii incomplet tratate sau a unei leziuni organice”, precizeaza medicul Alina Teodoru, de la clinica Medlife, pentru Gandul.

Aceste trei semne si simptome majore pot fi insotite si de altele mai putin specifice afectiunilor ginecologice, dar foarte importante precum febra, tulburarile digestive sau tulburarile urinare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa: Gandul



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies