Aceasta este cea mai simpla si gustoasa reteta de pilaf romanesc. Uite care este secretului gospodinelor.
Ingrediente:
200 gr orez cu bobul rotund
1 radacina de pastarnac
3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
1 ardei kapia mic
2 morcovi mici
2 tije subtiri de telina (tulpina)
1 ceapa galbena
cateva frunze de patrunjel
600-650 ml supa de pui (sau de legume)
piper dupa gust
sare
Mod de preparare:
Speli, cureti si toci legumele.
Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (cu mare grija sa nu se arda!). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (poti incepe cu ardeiul tocat marunt, continuand cu morcovii si pastarnacul rasi fin, ceapa tocata si tijele de telina taiate rondele). Le calim pana cand incep sa se inmoaie (dar sa nu-si schimbe culoarea, deci timp de maxim 10 minute).
Citeste continuarea aici.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro