Prajitura desteapta cu ciocolata este un desert rapid si delicios. Gustul te cucereste de la prima inghititura.
Ingrediente:
50 gr pudra de cacao neindulcita
200 gr zahar tos
4 oua la temperatura camerei
1 fiola esenta de vanilie
110 gr unt topit la bain-marie
1 lingura zahar pudra pentru decorat
9 linguri faina
475 ml lapte caldut
Mod de preparare:
Pregateste cuptorul, pe care trebuie sa il preincalzesti la 160 grade Celsius.
Ungi cu unt o tava care nu lipeste si pui deasupra o hartie pergament. Separa apoi albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile pana obtii o spuma tare (ca pentru bezele).
Bate galbenusurile cu vanilia si zaharul pana obtii o crema subtire si omogena. Adauga untul topit si mai amesteca aproximativ jumatate de minut. Adauga faina si cacao si amesteca usor cu o spatula pana se incorporeaza.
Toarna laptele treptat, amestecand continuu.
Adauga albusurile, pe rand si incet, amestecand continuu si usor cu spatula. Cand ai terminat, toarna aluatul moale obtinut in tava mai devreme pregatita si da la cuptor timp de o ora.
Lasa sa se raceasca pe masa si, cand atinge temperatura camerei, da la frigider pentru o ora.
Se pudreaza cu zahar exact inainte de servire.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro