Reteta de crema de zahar ars fara coacere nu este complicata deloc, trebuie doar sa ai ceva mai multa atentie atunci cand adaugi lapte peste galbenusuri.
Ingrediente
230 ml lapte
130 grame zahar
8 galbenusuri
1 ½ lingura amidon
Coaja de lamaie
Mod de preparare
Pune laptele intr-o cratita, adauga 4 linguri de zahar si coaja de lamaie si lasa totul sa fiarba.
Intre timp, bate galbenusurile cu 2 linguri de zahar si amidonul. Treptat, toarna peste acest amestec laptele cald, apoi pune compozitia inapoi in cratita si lasa-o sa fiarba la foc mic, amestecand constant, timp de cinci minute, pana cand incepe sa capete consistenta. Pune crema obtinuta in boluri sau vase ramekin si lasa-o la rece cel putin o ora. Inainte de a o servi pune deasupra zahar caramelizat.
Sursa
Ingrediente
230 ml lapte
130 grame zahar
8 galbenusuri
1 ½ lingura amidon
Coaja de lamaie
Mod de preparare
Pune laptele intr-o cratita, adauga 4 linguri de zahar si coaja de lamaie si lasa totul sa fiarba.
Intre timp, bate galbenusurile cu 2 linguri de zahar si amidonul.
Treptat, toarna peste acest amestec laptele cald, apoi pune compozitia inapoi in cratita si lasa-o sa fiarba la foc mic, amestecand constant, timp de cinci minute, pana cand incepe sa capete consistenta. Pune crema obtinuta in boluri sau vase ramekin si lasa-o la rece cel putin o ora. Inainte de a o servi pune deasupra zahar caramelizat.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro