De ce trece timpul mult mai repede pentru adulti! Sigur nu stiai asta!

De ce trece timpul mult mai repede pentru adulti! Sigur nu stiai asta!
De ce trece timpul mult mai repede pentru adulti! Sigur nu stiai asta!

Cercetatorii au demonstrat ca modul in care percepe o persoana timpul mai rapid il face sa perceapa viata mult mai ocupata si grabita.

 

Aceasta rapiditate cu care trece timpul nu este rezultatul unei vieti de adult plina de responsabilitati si griji. Cercetatorii au demonstrat ca modul in care percepe o persoana timpul mai rapid, il face sa perceapa viata mult mai ocupata si grabita.
Potrivit Descopera, o ipoteza sugereaza ca alternarea ceasului biologic ar putea fi cauza. Incetinirea metabolismului cand o persoana devine adulta se potriveste cu incetinirea batailor inimii si a respiratiei.
Stimulatoarele cardiace biologice ale copiilor fixeaza bataile inimii sau respiratia intr-o perioada exacta de timp, facand sa para ca a trecut mai mult timp.
O alta teorie sugereaza ca oamenii percep trecerea timpului in functie de cantitatea de informatii pe care o absorb. Cu noii stimuli, creierului ii ia mai mult timp sa proceseze informatia, ceea ce oamenii resimt ca fiind o perioada mai lunga de timp.
Aceasta ipoteza ar putea explica fenomenul slow motion care deseori a fost resimtit de oameni in timpul accidentelor.
De fapt, in situatii noi creierul inregistreaza amintirile mult mai amanuntit, amintirea desfasurandu-se mult mai lent decat actiunea in sine.
Teoria care ar putea explica de ce trece timpul mai rapid pentru persoanele adulte sugereaza ca adultii devin mult mai familiari cu mediul inconjurator si nu mai realizeaza detaliile din casa sau de la locul de munca.
Pentru copii, lumea inconjuratoare este un loc nou, ceea ce inseamna ca in perioada de crestere copiii utilizeaza mai multa energie pentru a intelege mediul inconjurator.
Cu cat devenim mai familiari cu experientele de zi cu zi, cu atat timpul va trece mai repede, in general aceasta familiaritate creste cu trecerea anilor.
Sursa: MEDIAFAX.ro

Aceasta rapiditate cu care trece timpul nu este rezultatul unei vieti de adult plina de responsabilitati si griji.

Cercetatorii au demonstrat ca modul in care percepe o persoana timpul mai rapid, il face sa perceapa viata mult mai ocupata si grabita.

Potrivit Descopera, o ipoteza sugereaza ca alternarea ceasului biologic ar putea fi cauza. Incetinirea metabolismului cand o persoana devine adulta se potriveste cu incetinirea batailor inimii si a respiratiei. Stimulatoarele cardiace biologice ale copiilor fixeaza bataile inimii sau respiratia intr-o perioada exacta de timp, facand sa para ca a trecut mai mult timp.


O alta teorie sugereaza ca oamenii percep trecerea timpului in functie de cantitatea de informatii pe care o absorb. Cu noii stimuli, creierului ii ia mai mult timp sa proceseze informatia, ceea ce oamenii resimt ca fiind o perioada mai lunga de timp. Aceasta ipoteza ar putea explica fenomenul slow motion care deseori a fost resimtit de oameni in timpul accidentelor.

De fapt, in situatii noi creierul inregistreaza amintirile mult mai amanuntit, amintirea desfasurandu-se mult mai lent decat actiunea in sine.


Teoria care ar putea explica de ce trece timpul mai rapid pentru persoanele adulte sugereaza ca adultii devin mult mai familiari cu mediul inconjurator si nu mai realizeaza detaliile din casa sau de la locul de munca. Pentru copii, lumea inconjuratoare este un loc nou, ceea ce inseamna ca in perioada de crestere copiii utilizeaza mai multa energie pentru a intelege mediul inconjurator.

Cu cat devenim mai familiari cu experientele de zi cu zi, cu atat timpul va trece mai repede, in general aceasta familiaritate creste cu trecerea anilor.


Sursa: MEDIAFAX.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Francesca, dezvăluiri inedite din „Casa iubirii”, după eliminare. Ce se întâmplă, de fapt, între Patrick și Bianca: „E mai mult decât o simplă atracție”- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies