Merdenele de casa, pufoase si cu branza sarata! Reteta ca la mama acasa!

Merdenele de casa, pufoase si cu branza sarata! Reteta ca la mama acasa!
Merdenele de casa, pufoase si cu branza sarata! Reteta ca la mama acasa!

Merdenelele sunt de departe preferatele romanilor si nu ai nevoie de multe ingrediente ca sa le poti prepara si tu in bucataria ta.

 

Ingrediente:
0.800 kg faina
0.050 g sare
650-750 ml apa
550 g unt (untura)
650 g branza de vaci amestecata cu telemea (dupa dorinta- cat vreti de sarata)
2 oua
4-5 linguri de pesmet
1 ou pentru uns
ulei ptr uns blatul de lucru si mainile
Preparare:
Se
face un aluat din faina, sare si apa. Consistenta aluatului este moale, lipicioasa, din cauza asta trebuie sa se lucreze cu mainile unse cu ulei si blatul de lucru uns si el. Apa la aluat se pune treptat.
Dupa ce faina s-a amestecat cu sarea, se adauga apa, cam 400 ml, se amesteca, apoi se adauga tot cate putina apa. Cantitatea de apa din reteta este orientativa, variaza in functie de faina care o folositi dvs.
Dupa ce aluatul este gata, se scoate din vasul in care a fost framantat si se pune la frigider pentru o ora. Apoi se scoate, se portioneaza in bucati de circa 60- 75 de grame.
Se ia apoi fiecare bucata in parte, se intinde bine de tot un dreptunghi si se unge cu unt (untura) care in prealabil, a fost amestecat spumos. Apoi se impatureste (vezi pozele), se inveleste in folie de plastic si se pune pe o tava care se va da la frigider.
Se procedeaza la fel cu toate bucatile pe care le aveti. Se lasa la frigider pentru o ora (eu am lasat 4), dupa care se scot si se incepe umplerea lor.
In timpul cat aluatul sta la frigider se prepara umplutura de branza in felul urmator: telemeaua si branza de vaci, cu ouale si pesmetul se amesteca toate pana la omogenizare. Deci am scos aluatul din frigider, se scoate din folie, pe rand, fiecare bucata, se intinde bine de tot in forma dreptunghiulara, se pune la mijloc branza si se impatureste ca un plic.
Se aseaza pe tava de copt cu partea impaturita in jos (pe fundul tavii). Trebuie avut grija ca partea care va fi dedesubt sa nu fie prea groasa, ca atunci nu se va coace aluatul bine. Dupa ce ati terminat de umplut toate merdenelele, ele se ung cu ou batut si se pun la cuptor la foc mediu.
sursa: reteteculinare.ro

Ingrediente:

0.800 kg faina
0.050 g sare
650-750 ml apa
550 g unt (untura)
650 g branza de vaci amestecata cu telemea (dupa dorinta- cat vreti de sarata)
2 oua
4-5 linguri de pesmet
1 ou pentru uns
ulei ptr uns blatul de lucru si mainile

Preparare:

Se face un aluat din faina, sare si apa.

Consistenta aluatului este moale, lipicioasa, din cauza asta trebuie sa se lucreze cu mainile unse cu ulei si blatul de lucru uns si el. Apa la aluat se pune treptat.

Dupa ce faina s-a amestecat cu sarea, se adauga apa, cam 400 ml, se amesteca, apoi se adauga tot cate putina apa. Cantitatea de apa din reteta este orientativa, variaza in functie de faina care o folositi dvs.
Dupa ce aluatul este gata, se scoate din vasul in care a fost framantat si se pune la frigider pentru o ora. Apoi se scoate, se portioneaza in bucati de circa 60- 75 de grame.

Se ia apoi fiecare bucata in parte, se intinde bine de tot un dreptunghi si se unge cu unt (untura) care in prealabil, a fost amestecat spumos. Apoi se impatureste (vezi pozele), se inveleste in folie de plastic si se pune pe o tava care se va da la frigider. Se procedeaza la fel cu toate bucatile pe care le aveti. Se lasa la frigider pentru o ora (eu am lasat 4), dupa care se scot si se incepe umplerea lor.

In timpul cat aluatul sta la frigider se prepara umplutura de branza in felul urmator: telemeaua si branza de vaci, cu ouale si pesmetul se amesteca toate pana la omogenizare. Deci am scos aluatul din frigider, se scoate din folie, pe rand, fiecare bucata, se intinde bine de tot in forma dreptunghiulara, se pune la mijloc branza si se impatureste ca un plic.

Se aseaza pe tava de copt cu partea impaturita in jos (pe fundul tavii). Trebuie avut grija ca partea care va fi dedesubt sa nu fie prea groasa, ca atunci nu se va coace aluatul bine. Dupa ce ati terminat de umplut toate merdenelele, ele se ung cu ou batut si se pun la cuptor la foc mediu.

sursa: reteteculinare.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

VIDEO Ce au discutat Gagea și Moldo, în grădină? Se pare că Antoni a fost subiectul lor principal: "O certa pe fata aia că nu-l cucerește, auzi și tu..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies