Vinete cu mozzarella si parmezan la cuptor! Reteta delicioasa!

Vinete cu mozzarella si parmezan la cuptor! Reteta delicioasa!
Vinete cu mozzarella si parmezan la cuptor! Reteta delicioasa!

Vinetele sunt bogate in minerale, doua dintre ele, fierul si calciul, fiind foarte importante pentru dezvoltarea armonioasa a organismului.

 

Ingrediente:
– 4 vinete medii
– 1,5 kg rosii bine coapte
– 300 g mozzarella
– 250 g parmezan ras sau alt cascaval uscat
– ulei de masline
– 5-6 catei de usturoi taiati felii subtiri
– busuioc verde
– sare, piper
Vinetele se spala, nu se curata de coaja, se taie felii in lung groase de 1-1,5
cm, se sareaza si se lasa la scurs.
Rosiile se curata de pielite si se taie maunt, cubulete.
Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei de masline si se caleste usor usturoiul. Se adauga rosiile si se fierb pana scad, circa 20 de minute. Se potrivesc de sare si piper.
Vinetele se prajesc in ulei si se scot pe prosoape de hartie pentru eliminarea excesului de ulei.
Intr-o tava se aseaza un strat de vinete urmat de jumatate din cantitatea de sos de rosii, jumatate din branza mozzarella si jumatate din cascavalul ras. Se presara busuioc tocat marunt.
Se repeta straturile in aceeasi ordine.
Se da tava la cuptorul preincins pentru 25-30 de minute.
Sursa

Ingrediente:

– 4 vinete medii
– 1,5 kg rosii bine coapte
– 300 g mozzarella
– 250 g parmezan ras sau alt cascaval uscat

ulei de masline
– 5-6 catei de usturoi taiati felii subtiri
– busuioc verde
– sare, piper

Vinetele se spala, nu se curata de coaja, se taie felii in lung groase de 1-1,5 cm, se sareaza si se lasa la scurs.Rosiile se curata de pielite si se taie maunt, cubulete.

Intr-o tigaie se incinge 1 lingura de ulei de masline si se caleste usor usturoiul.
Se adauga rosiile si se fierb pana scad, circa 20 de minute. Se potrivesc de sare si piper.

Vinetele se prajesc in ulei si se scot pe prosoape de hartie pentru eliminarea excesului de ulei.

Intr-o tava se aseaza un strat de vinete urmat de jumatate din cantitatea de sos de rosii, jumatate din branza mozzarella si jumatate din cascavalul ras. Se presara busuioc tocat marunt.


Se repeta straturile in aceeasi ordine.Se da tava la cuptorul preincins pentru 25-30 de minute.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies