Reteta delicioasa de rosii coapte cu ou! Perfecte pentru aceasta vara!

Reteta delicioasa de rosii coapte cu ou! Perfecte pentru aceasta vara!
Reteta delicioasa de rosii coapte cu ou! Perfecte pentru aceasta vara!

Aceasta reteta de rosii coapte poate fi consumata ca aperitiv si ca atare.

 

Ingrediente
6 rosii mari, 30g parmezan ras, un praf de piper, 1/2 lingurita sare, 1/2 legatura patrunjel, 1 catel usturoi, 120ml+2 linguri ulei de masline, 1 salata verde mare, 12 felii pancetta tocata, 6 oua
Metoda de preparare
Gateste pancetta in 2 linguri de ulei incins, pe foc mediu, pana cand bucatile de pancetta se rumenesc.
Scoate-le pe servetele de hartie. Pastreaza grasimea scursa in tigaie.
Curata frunzele de salata de codita tare si rupe-le in bucati. Pastreaza un sfert din ele, iar restul paseaza-le impreuna cu usturoiul, patrunjelul, 1/4 lingurita sare, piper si parmezanul intr-un robot de bucatarie. Adauga treptat uleiul si continua sa mixezi pana cand totul se omogenizeaza.
Incinge cuptorul la 200C si pune gratarul in partea de sus.
Taie un capac la fiecare rosie si scobeste interiorul de pulpa si seminte.
Aseaza rosiile intr-un vas de copt si pune in fiecare cate o lingura din sosul pregatit mai devreme din salata.
Sparge in fiecare rosie cate un ou si condimenteaza cu sare si piper.
Coace rosiile umplute cu ou timp de 18-22 minute, pana cand albusul e intrait, iar galmenusul e inca moale.
Intre timp, incalzeste din nou grasimea din tigaie, adauga frunzele de salata pastrate si coditele ramase, cu 1/4 lingurita sare si putin piper, si gateste-le pana cand se inmoaie. Adauga pancetta si imparte amestecul in farfurii.
Serveste cu rosiile coapte umplute cu ou.
Sursa

Ingrediente

6 rosii mari, 30g parmezan ras, un praf de piper, 1/2 lingurita sare, 1/2 legatura patrunjel, 1 catel usturoi, 120ml+2 linguri ulei de masline, 1 salata verde mare, 12 felii pancetta tocata,

6 oua

Metoda de preparare

Gateste pancetta in 2 linguri de ulei incins, pe foc mediu, pana cand bucatile de pancetta se rumenesc. Scoate-le pe servetele de hartie. Pastreaza grasimea scursa in tigaie.

Curata frunzele de salata de codita tare si rupe-le in bucati. Pastreaza un sfert din ele, iar restul paseaza-le impreuna cu usturoiul, patrunjelul, 1/4 lingurita sare, piper si parmezanul intr-un robot de bucatarie.
Adauga treptat uleiul si continua sa mixezi pana cand totul se omogenizeaza.

Incinge cuptorul la 200C si pune gratarul in partea de sus.

Taie un capac la fiecare rosie si scobeste interiorul de pulpa si seminte.

Aseaza rosiile intr-un vas de copt si pune in fiecare cate o lingura din sosul pregatit mai devreme din salata.

Sparge in fiecare rosie cate un ou si condimenteaza cu sare si piper.


Coace rosiile umplute cu ou timp de 18-22 minute, pana cand albusul e intrait, iar galmenusul e inca moale.

Intre timp, incalzeste din nou grasimea din tigaie, adauga frunzele de salata pastrate si coditele ramase, cu 1/4 lingurita sare si putin piper, si gateste-le pana cand se inmoaie. Adauga pancetta si imparte amestecul in farfurii.

Serveste cu rosiile coapte umplute cu ou. 

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies