Sarmale cu orez si stafide, din caietul cu retete al maicutei Ileana, de la Agapia

Sarmale cu orez si stafide, din caietul cu retete al maicutei Ileana, de la Agapia
Sarmale cu orez si stafide, din caietul cu retete al maicutei Ileana, de la Agapia

Aceste sarmale cu orez si stafide sunt delicioase atat in zilele de post, cat si "de dulce". Reteta este de la maicuta Ileana, de la manastirea Agapia.

Ingrediente: foi de varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, 200 de grame de stafide, sare, piper.

Mod de preparare:

Curata ceapa, spal-o si tai-o marunt. Pune ulei si o lingura, doua, de apa intr-o cratita si lasa amestecul sa ajunga la fiert. Adauga ceapa taiata si las-o pana se inmoaie, dupa care pune orezul.



Mai adauga apa si lasa totul sa fiarba inabusit. Cand orezul este fiert, adauga verdeata, stafidele, sare, piper dupa gust si se amesteca bine. Umple foile de varza si formeaza sarmale. Sunt bune mai mari. Pune ulei intr-o cratita, asaza un strat de varza, dupa care pui sarmalele una langa alta, in straturi. Acopera-le cu varza tocata, adauga bulion amestecat cu apa cat sa le acopere. Da la cuptor o ora, pana se rumenesc.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 beneficii ale albirii dentare

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Cum arătau articolele vestimentare pe care Răzvan Fodor le purta în adolescență. Cine îi trimitea haine. “Aveam un tricou cu niște desene pe piept și fiecare desen scotea un sunet.”

Ayaz îi recunoaște dragostea lui Asiye. Ce se întâmplă în episodul de azi al serialului turcesc „Totul pentru familia mea”? Vezi online live episodul de marți, 17 septembrie, începând cu ora 20:00

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies