Semintele de floarea soarelui sunt o sursa foarte buna de proteine, energizeaza, ajuta in fluidizarea circulatiei sanguine, ajuta ficatul, splina, pancreasul si suprarenalele.
Dr. Samuel Getlin, un medic osteopat si chimist celebru din SUA, unul din pionierii medicinii complementare, recomanda cu caldura: „Oricand ti se face foame, esti obosit sau ai pofta de ceva dulce, sa ai la indemana cateva seminte de floarea soarelui”.
Specialistii spun ca cele prajite au cateva dezavantaje: multe enzime si vitamine sunt distruse. Grasimile sunt oxidate (creste cantitatea de substante cancerigene). Adaosul de sare pune un stres inutil pe rinichi si poate duce la retentia de apa si hipertensiune.
Consumul exagerat duce la imbolnaviri serioase: gastrite, ulcere si chiar apendicita. Nici stomatologii nu le recomanda, deoarece distrug smaltul dentar, producand aparitia petelor negre.
Sursa: CapLimpede.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro