Aceasta reteta combina doua dintre cele mai gustoase deserturi care exista. Iata cum se prepara.
Ingrediente
50g zahar farin
1 pachet de piscoturi
3 linguri de cafea instant
2 paharele de shot de lichior de cafea
250ml smantana pentru frisca
1 mana de migdale
1 cicocolata neagra
1 mana de fistic
200g curmale fara sambure
125g mascarpone
1 caserola de zmeura
Mod de preparare
Se pun curmalele, fisticul si migdalele intr-un procesor alimentar si se amesteca pana cand se obtine o pasta lipicioasa.
Pune 300ml de apa fierbinte peste cafeaua instant, amesteca pentru a dizolva si lasa la racit.
Bate frisca pana cand se intareste, apoi adauga mascarponel, zaharul farin si lichiorul de cafea. Bate pana cand obtii un amestec gros. Pune jumatate din el peste baza de nuci.
Inmoaie piscoturile in cafea, unul cate unul. Aseaza-le intr-un strat uniform peste crema de branza.
Rade ciocolata neagra deasupra. Pune la frigider timp de 4 ore.
Scoate si decoreaza cu zmeura.
sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro