Compot de prune pentru iarna! Iata secretul bunicii

Compot de prune pentru iarna! Iata secretul bunicii
Compot de prune pentru iarna! Iata secretul bunicii

Compotul de prune este delicios in timpul iernii, atunci cand il savurezi rece din camara. Iata reteta simpla a bunicii.

Ingrediente- in jur de zece kilograme de prune cu samburi- un kilogram de zahar- aproximativ sapte litri de apa Tipurile de borcane folosite sunt foarte importante, in functie de acestea stabilindu-se cate kilograme de prune se folosesc li ce cantitate de sirop trebuie facut.

Preparare

Spalam bine borcanele si prunele, dupa care umplem trei sferturi din vas cu prune fara samburi, pentru a economisi spatiu, dar si pentru a verifica daca acestea au sau nu viermi.

Se masoara, cu ajutorul unui borcan, cata apa intra intr-un vas, apoi se inmulteste cantitatea cu numarul borcanelor pe care il avem. Se pune apa la fiert intr-un vas incapator, iar cand da in clocot se adauga zaharul. Lasam lichidul pe foc pana cand se dizolva tot zaharul, dupa care luam apa de pe foc si se lasa cateva minute la racit. Urmatorul pas este sa se toarne apa fiarta in borcanele cu prune, sub care se pune lama unui cutit, pentru ca acestea sa nu crape.
Punem capacele borcanelor si le asezam cu grija intr-un vas mare, in care punem mai intai un prosop. Borcanele nu trebuie sa se atinga intre ele. Se adauga apa in cratita si se pune la foc potrivit in jur de o ora, pana cand prunele incep sa crape, dupa care borcanele se scot si se acopera cu o patura.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, mesaj subtil dupa acuzațiile Larisei Uță: "Copiii lui! “Biologici” sau nu, nici nu contează..."

VIDEO Antoni și Criss, discuție în Casa Iubirii. Ce spune Rebecca despre discuția celor doi? „Acum o săptămână stătea în grădină și plângea că nu îl cred că are sentimente pentru mine.”

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies