De ce sa consumi mure in fiecare zi! Sigur nu stiai ca sunt atat de sanatoase!

De ce sa consumi mure in fiecare zi! Sigur nu stiai ca sunt atat de sanatoase!
De ce sa consumi mure in fiecare zi! Sigur nu stiai ca sunt atat de sanatoase!

Murele sunt sarace in calorii (35Kcal/100 g) si sunt o sursa deloc neglijabila de vitamine: provitamina A, vitamine din complexul B, in special B3, B5 si B9, vitaminele C, E si K.

 

Mentin sanatatea sistemului digestiv
Murele contin atat fibre solubile cat si insolubile. Fibrele insolubile ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, permitand o absorbitia mai buna a excesului de apa din intestinul gros. Fibrele previn constipatia si permit eliminarea regulata a materiilor fecale.
Lupta impotriva cancerului si a bolilor cronice
Dupa cum am mentionat, murele sunt o sursa natural de acid elagic.
Conform American Cancer Society reprezinta un compus promitator in tratamentul cancerului. In timpul studiilor de laborator, s-a remarcat ca acidul elagic incetineste cresterea tumorilor maligne si ucide celulele canceroase ale animalelor de laborator. Alte studii efectuate de American Cancer Society arata ca acidul elagic poate reduce efectele nocive pe care estrogenul le are in cancerul de san.
Un rol important in lupta impotriva cancerului o au si antioxidantii si vitamina C din mure care ajuta reducerea radicalilor liberi, prevenind astfel aparitia cancerului si a diferitelor boli cornice.
Murele reduc colesterolul
Murele contin pectina si fibre solubile, doua substante cunoscute pentru efectul de reducere a colesterolului rau (LDL). Un studiu din 1987 a Universitatii din Florida, condus de Dr. James Cerda, publicat in Science News, evidentiaza faptul ca dupa 4 luni in care au consumat pectin din fructe, participantilor la studiu li s-a redus nivelul de colesterol cu o medie de 9%, iar la unii participanti li s-a redus nivelul de colesterol cu pana la 19%.
Sunt un bun remediu impotriva diareei si hemoroizilor
Consumul de mure s-a dovedit a fi benefic pentru cei care sufera de diarie si de inflamatii la nivelul intestinelor. Murele au fost folosite si pentru a ameliora hemoroizii, datorita continului lor in taninuri.
Sursa

Mentin sanatatea sistemului digestiv

Murele contin atat fibre solubile cat si insolubile.

Fibrele insolubile ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, permitand o absorbitia mai buna a excesului de apa din intestinul gros. Fibrele previn constipatia si permit eliminarea regulata a materiilor fecale.

Lupta impotriva cancerului si a bolilor cronice

Dupa cum am mentionat, murele sunt o sursa natural de acid elagic. Conform American Cancer Society reprezinta un compus promitator in tratamentul cancerului. In timpul studiilor de laborator, s-a remarcat ca acidul elagic incetineste cresterea tumorilor maligne si ucide celulele canceroase ale animalelor de laborator.
Alte studii efectuate de American Cancer Society arata ca acidul elagic poate reduce efectele nocive pe care estrogenul le are in cancerul de san.Un rol important in lupta impotriva cancerului o au si antioxidantii si vitamina C din mure care ajuta reducerea radicalilor liberi, prevenind astfel aparitia cancerului si a diferitelor boli cornice.

Murele reduc colesterolul

Murele contin pectina si fibre solubile, doua substante cunoscute pentru efectul de reducere a colesterolului rau (LDL).
Un studiu din 1987 a Universitatii din Florida, condus de Dr. James Cerda, publicat in Science News, evidentiaza faptul ca dupa 4 luni in care au consumat pectin din fructe, participantilor la studiu li s-a redus nivelul de colesterol cu o medie de 9%, iar la unii participanti li s-a redus nivelul de colesterol cu pana la 19%.

Sunt un bun remediu impotriva diareei si hemoroizilor

Consumul de mure s-a dovedit a fi benefic pentru cei care sufera de diarie si de inflamatii la nivelul intestinelor.
Murele au fost folosite si pentru a ameliora hemoroizii, datorita continului lor in taninuri.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies