Conopida prajita in stil coreean - aperitiv delicios!

Conopida prajita in stil coreean - aperitiv delicios!
Conopida prajita in stil coreean - aperitiv delicios!

Aceasta reteta de conopida prajita va fi inclusiv pe gustul persoanelor carora le place carnea.

 

Ingrediente:
Ulei de floarea-soarelui sau ulei de alune (pentru prajit)
½ ceasca cu amidon din porumb
½ ceasca cu faina
½ lingurita praf de copt
1/3  ceasca cu seminţe de susan prajite+ extra seminte pentru garnitura
1/3 ceasca cu fulgi de cocos
Sare
½ ceasca cu apa rece
½ vodka
1 conopida taiata in bucatele
de aproximativ 3 cm
Sos de soia dulce sau Sos de chilli dulce si picant
4-5 bucati de praz feliate
Incalzim uleiul intr-un wok sau friteuza.
Amestecam amidonul de porumb, faina, praful de copt, 2 lingurite sare, semintele de susan si nuca de cocos într-un castron mare si amestecam până se omogenizează.
Adaugăm apa şi vodka şi amestecam pana se formeaza un aluat neted, adăugând până la 2 linguri de apa suplimentar, dacă aluatul este prea gros.
Punem bucatelele de conopida in aluat permitand excesului de aluat sa se scurga si le punem in uleiul inchins. Bucatelele de conopida se intorc si se lasa la prajit aproximativ 6 minute, pana cand se rumenesc uniform. Bucatelele se scot pe un prosop de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei si se presara sare.
Se pune sosul de soia si susanul peste conopida si se serveste cu ceapa verde.
Sursa

Ingrediente:

Ulei de floarea-soarelui sau ulei de alune (pentru prajit)
½ ceasca cu amidon din porumb
½ ceasca cu faina
½ lingurita praf de copt
1/3  ceasca cu seminţe de susan prajite+ extra seminte pentru garnitura
1/3 ceasca cu fulgi de cocos
Sare
½ ceasca cu apa rece
½ vodka
1 conopida taiata in bucatele de aproximativ

3 cm
Sos de soia dulce sau Sos de chilli dulce si picant
4-5 bucati de praz feliate 
Incalzim uleiul intr-un wok sau friteuza.

Amestecam amidonul de porumb, faina, praful de copt, 2 lingurite sare, semintele de susan si nuca de cocos într-un castron mare si amestecam până se omogenizează. Adaugăm apa şi vodka şi amestecam pana se formeaza un aluat neted, adăugând până la 2 linguri de apa suplimentar, dacă aluatul este prea gros.


Punem bucatelele de conopida in aluat permitand excesului de aluat sa se scurga si le punem in uleiul inchins. Bucatelele de conopida se intorc si se lasa la prajit aproximativ 6 minute, pana cand se rumenesc uniform. Bucatelele se scot pe un prosop de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei si se presara sare.

Se pune sosul de soia si susanul peste conopida si se serveste cu ceapa verde.


Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies