O conserva foarte usor de pregatit, care poate fi folosita pentru salatele boeuf sau pur si simplu drept garnitura langa unele mancaruri cu carne.
Ingrediente:
doua conopide
500 gr morcovi
3-4 bucati hrean
1-2 ardei iuti
apa cu sare
Mod de preparare:
Conopida trebuie curatata de frunze si spalata foarte bine. Desfa-o in buchetele nu foarte mari, pentru a o putea aseza mai bine in borcane. Buchetele se pun in putina apa calda cu sare si se lasa 8-10 minute.
Cat timp conopida sta in apa, ocupa-te de morcovi. Spala-i bine de pamant si curata-i de acea coaja subtire de deasupra. Taie morcovii rondele. Buchetelele de conopida trebuie scoase din apa si puse in borcane. Adauga si rondelele de morcovi si cateva feliute de heran in fiecare borcan.
Toarna apoi saramura pana cand acoperi legumele si pune deasupra doua stinghiute de lemn pentru a tine muraturile presate.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro