Cheesecake japonez - cea mai pufoasa prajitura pe care ai mancat-o!

Cheesecake japonez - cea mai pufoasa prajitura pe care ai mancat-o!
Cheesecake japonez - cea mai pufoasa prajitura pe care ai mancat-o!

Aceasta reteta de cheesecake japonez are o textura aerata si foarte gustoasa. Se face din ingrediente simple.

 

Ingrediente
20g faina
20ml lapte
1 lingura zahar vanilat
3 oua
60g zahar pudra
125g crema de branza
25g unt
10g amidon de porumb
1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri.
Unge o tava rotunda mica (fara fund detasabil) si pune-i hartie de copt pe fund si lateral.
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
Amesteca bine faina si amidosnul.
Topeste la bain marie crema de branza, 40g zahar, laptele si sucul de lamaie, pana cand se dizolva zaharul.
Lasa sa se mai raceasca putin.
Incorporeaza galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand intre fiecare adaugare. Trebuie sa obtii o consistenta de supa. Adauga faina si amidonul si amesteca pana cand obtii un aluat moale. Acopera si pune  la frigider timp de 20 de minute, pana cand se raceste complet.
Bate albusurile de ou, restul de zahar si zaharul vanilat pana cand obtii o spuna moale.
Pune o treime din crema de bezea in aluat si amesteca pana se combina. Apoi adauga aluatul peste restul de albusuri batute si amesteca pana cand obtii un nou aluat moale si aerat. Pune in tava pregatita deja.
Pune tava intr-o oala mare care este umpluta cu apa. Lasa la cuptor la foc mic. Coace 20 de minute la 160 de grade, apoi redu temperatura la 130 de grade si coace inca o ora.
Dupa ce este gata, opreste cuptorul si lasa ussa deschisa la jumatate. Lasa prajitura sa se raceasca incet.
sursa

Ingrediente

20g faina
20ml lapte
1 lingura zahar vanilat
3 oua
60g zahar pudra
125g crema de branza 
25g unt
10g amidon de porumb
1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. 



Unge o tava rotunda mica (fara fund detasabil) si pune-i hartie de copt pe fund si lateral.

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.

Amesteca bine faina si amidosnul. 

Topeste la bain marie crema de branza, 40g zahar, laptele si sucul de lamaie, pana cand se dizolva zaharul. Lasa sa se mai raceasca putin.

Incorporeaza galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand intre fiecare adaugare.
Trebuie sa obtii o consistenta de supa. Adauga faina si amidonul si amesteca pana cand obtii un aluat moale. Acopera si pune  la frigider timp de 20 de minute, pana cand se raceste complet.

Bate albusurile de ou, restul de zahar si zaharul vanilat pana cand obtii o spuna moale. Pune o treime din crema de bezea in aluat si amesteca pana se combina. Apoi adauga aluatul peste restul de albusuri batute si amesteca pana cand obtii un nou aluat moale si aerat.
Pune in tava pregatita deja.

Pune tava intr-o oala mare care este umpluta cu apa. Lasa la cuptor la foc mic. Coace 20 de minute la 160 de grade, apoi redu temperatura la 130 de grade si coace inca o ora.

Dupa ce este gata, opreste cuptorul si lasa ussa deschisa la jumatate. Lasa prajitura sa se raceasca incet. 

sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies