Fie ca suntem copii, fie ca nu, avem nevoie de o imunitate crescuta mai ales la schimbarile de anotimpuri, cand organismul nostru face un efort suplimentar de a se adapta.
Cele mai eficiente, dar si cele mai gustoase sunt cele de portocale amestecate cu mere la care putem adauga legume crude precum sfecla rosie, morcovul, telina sau spanacul. Sucul de catina contine minerale si de doua ori mai multa vitamina C decat macesele, plus vitamina A si betacaroten.
Catina poate fi consumata si sub forma de sirop care, pentru a-si pastra proprietatile se prepara la rece sub forma de tinctura sau decoct.
Carnea de vita este bogata in zinc, unul dintre mineralele care lipseste adesea din nutritia adultilor, potrivit unui studiu american, mai ales a celor vegetarieni. Lipsa de zinc duce la o cresetere a riscului de infectii, potrivit prevention.com.
Sursa: BZI.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro