Turtele bunicii erau cele mai pufoase si delicioase! Iata reteta pe care o facea fiecare bunica, in copilaria noastra.
Ingrediente:
2 pahare faina
125 gr unt
1 lingurita zahar
1 pahar iaurt
putina sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru umplutura:
piure de cartofi/ carnati
Mod de preparare:
1. Topeste untul la bain-marie.
2. Amesteca zaharul cu iaurtul.
3. Incorporeaza bicarbonatul si untul. Omogenizeaza.
4. Toarna mixul cu iaurt peste faina si sare treptat.
5. Lasa aluatul deoparte in jur de 10 minute, apoi imparte-l in trei parti.
6. Trece cu sucitorul peste bucati.
7. Pune in mijlocul fiecareia 1-2 linguri de umplutura sau 2-3 felii de carnati, apoi impacheteaza bine, sigiland marginile. Trece inca o data cu sucitorul peste turte, ca sa se aplatizeze.
8. Prajeste turtele in ulei incins.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro