Sfaturi pentru a prepara o cafea buna. Fie ca este voba desprea cafeaua minutios, proces care implica prajirea boabelor chiar inainte de a fi macinate si folosirea apei potrivite, fie despre felul in care pastram boabele in cafea pentru a nu-si pierde calitatile, este bine sa cunoasteti secretul din spatele unei cafele bune.
Folositi apa buna
Nimic nu poate distruge o cafea cum o poate face apa de la robinet plina de clor si de alte substante. O solutie ar fi folosirea apei imbuteliate sau a filtrelor de carbon.
Evitati filtrele ieftine de cafea
Cele mai recomandate filtre de cafea din hartie, sunt cele fara dioxina, cele care nu au aceasta caracteristica fiin destinate cafelei de calitate inferioara.
Atentie la foc
In cazul in care va preparati cafeaua in stil clasic, trebuie sa aveti in vedere ca apa fiarta la foc prea iute poate extrage componente din cafea care sa ii accentueze amareala. Unul dintre secretele unei cafele perfecte este fierberea la foc mic. Astfel, cafeaua isi lasa intreaga aroma in apa.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: sanatate.bzi.ro