Cum poti depista cancerul de piele inainte ca acesta sa apara

Cum poti depista cancerul de piele inainte ca acesta sa apara
Cum poti depista cancerul de piele inainte ca acesta sa apara

Incidenta cancerului de piele este în crestere, în ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fara protectie solara, a schimbarilor climatice si obiceiului bronzarii artificiale, la solar.

Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresiva forma: 75% dintre persoanele diagnosticate cu melanom metastatic (în stadiu avansat) îsi pierd viata în primul an de la diagnostic. Medicii dermatologi recomanda screeningul cancerului de piele nu doar vara, ci si toamna, dupa o expunere îndelungata la soare.

Dermatoscopia digitala cu lumina polarizata full HD, introdusa recent, în premiera, în Romania este cea mai fina metoda de preventie a cancerului de piele, oferind o imagine a alunitelor marita si de 140 de ori, full HD, si ajutandu-i pe medici sa faca diferenta mult mai usor între leziunile benigne si

cele maligne.

Daca este surpins în stadii incipiente, melanomul poate fi curabil în proportie de 95%, un rol important în preventie avandu-l dermatoscopia- o investigatie non-invaziva, nedureroasa, care dureaza cateva secunde. Dermatoscopia, o investigatie care dureaza cateva secunde, poate depista la timp modificarile îngrijoratoare ale alunitelor si poate înclina balanta diagnosticului de malignitate sau benignitate. Cu ajutorul acestei investigatii se pot observa microscopic dispozitia pigmentului si a vaselor de sange si permitand astfel diagnosticarea precoce a melanomului si a leziunilor precanceroase cutanate.


Melanomul este cea mai agresiva forma de cancer, care îsi are originea în celulele producatoare de pigment denumite melanocite. Sub actiunea razelor ultravioletelor, celulele acestea devin anormale, cresc necontrolat si invadeaza în mod agresiv tesuturile din jur. În ultimele decenii, frecventa melanomului a crescut de peste 15 ori, afectand din ce în ce mai multi tineri.

Sursa: doctorulzilei.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies