Asa se fierbe corect fasolea! Pana acum ai procedat gresit

Asa se fierbe corect fasolea! Pana acum ai procedat gresit
Asa se fierbe corect fasolea! Pana acum ai procedat gresit

Foarte multe persoane au procedat gresit pana acum. Fasolea se pregateste intr-un mod aparte! Iti spunem mai jos ce trebuie sa faci.

In mod normal, atunci cand decidem sa gatim fasole, o lasam la inmuiat in apa calduta peste noapte. Totusi, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic sa fie eliminat. Fasolea se inmoaie in apa foarte calda, al carei rol este acela de a reduce continutul de acid fitic si, in consecinta, de a creste absorbtia mineralelor.

Timpul de fierbere pentru fasolea uscata variaza foarte mult: de la 45 minute la 2-3 ore.

Acest timp depinde de marimea si soiul boabelor. Depinde si de calitatea apei in care fierbeti fasolea. Un mare impact il are vechimea fasolei. O fasole uscata de 1 an va fierbe mai repede decat una de 3 ani. Ideal ar fi sa folositi o fasole care sa nu fie mai veche de 2 ani.

Cand incepeti sa gatiti focul trebuie sa fie cat mai mic la fierberea fasolei.
Nu va grabiti, nu dati focul tare, pentru ca nu veti obtine nimic bun. La foc mare, boabele se lovesc unele de altele si se sparg, fara ca interiorul sa devina moale si fainos.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Larisa Uță, despre bunurile pe care le are împreună cu fostul soț, Alin Oprea. Ce ar mai fi, de fapt, de împărțit. „În momentul acesta o dăm înapoi oricând vrea el.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."

EDITORIAL: The Floor - un show care te ține cu ochii pe micul ecran!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies