Incredibil! Uite ce se intampla in corpul tau daca renunti la paine!

Incredibil! Uite ce se intampla in corpul tau daca renunti la paine!
Incredibil! Uite ce se intampla in corpul tau daca renunti la paine!

Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune ce ti se intampla in corp daca renunti la paine.

 

"Până acum ştiam ca dulciurile îngraşă, deci trebuie sa le mâncăm rar. Până acum ştiam că pâinea multă îngraşă, deci trebuie să mâncăm puţin. Însă chiar nu ştiam că trebuie să mâncăm şi fără gluten. Aşa, doar pentru ca e la modă:(
Cine e glutenul? O proteină din cereale. Ce face ea? Hrăneşte si satură. De ce să o eliminăm din dietă? Pentru ca poate da intoleranţe digestive.
Însă "poate" nu înseamnă "sigur/obligatoriu" Si nici nu trebuie sa eliminam glutenul preventiv, doar pentru a evita eventuale/probabile probleme.
Trist este ca exista oameni cu reală intoleranţă la gluten, extrem de rară ca frecvenţă si extrem de gravă ca manifestări. Aceste persoane sunt obligate sa se fereasca de orice urme de cereale sau făinoase, fenomenul inflamator care apare la contactul cu ele este dramatic.
Insă cine suferă de aceasta boală celiacă ştie că nu poate consuma cereale, nu are de ales. Trist este ca persoane sănătoase aleg sa elimine glutenul din alimentaţie fără niciun motiv. Nu slăbim fără gluten si nu ne îmbolnăvim de la gluten. Nu înţeleg de ce am devenit cu toţii intoleranţi la gluten, deşi eu n-am întâlnit în toată cariera mea decât 2 cazuri de boală celiacă.
E la modă să cumparăm produse fără gluten (chiar daca nu avem nevoie)si tot la modă e să mâncăm orez si quinoa pentru ca nu au gluten.
Dacă e de dragul diversităţii, de acord, puneţi pe listă şi mămăliga strămoşeasca şi hrişca demult uitată, tot fără gluten si ele. Însă să renunţăm la făina de grâu si secară, la pastele făinoase şi să reinventăm produsele de panificaţie, patiserie si cofetărie doar pentru a fi fără gluten mi se pare absurd. Si păgubos, cheltuială inutilă, beneficii iluzorii.
Există oameni care şi-ar dori un colţ de pâine.
Şi nu pot, bolnavii fiind. Şi există mulţi oameni care îşi interzic un colţ de pâine. Deşi pot, sănătoşi fiind:(", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

"Până acum ştiam ca dulciurile îngraşă, deci trebuie sa le mâncăm rar. Până acum ştiam că pâinea multă îngraşă, deci trebuie să mâncăm puţin. Însă chiar nu ştiam că trebuie să mâncăm şi fără gluten. Aşa, doar pentru ca e la modă:(

Cine e glutenul? O proteină din cereale.

Ce face ea? Hrăneşte si satură. De ce să o eliminăm din dietă? Pentru ca poate da intoleranţe digestive. Însă "poate" nu înseamnă "sigur/obligatoriu" Si nici nu trebuie sa eliminam glutenul preventiv, doar pentru a evita eventuale/probabile probleme. 

Trist este ca exista oameni cu reală intoleranţă la gluten, extrem de rară ca frecvenţă si extrem de gravă ca manifestări. Aceste persoane sunt obligate sa se fereasca de orice urme de cereale sau făinoase, fenomenul inflamator care apare la contactul cu ele este dramatic.
Insă cine suferă de aceasta boală celiacă ştie că nu poate consuma cereale, nu are de ales. Trist este ca persoane sănătoase aleg sa elimine glutenul din alimentaţie fără niciun motiv. Nu slăbim fără gluten si nu ne îmbolnăvim de la gluten. Nu înţeleg de ce am devenit cu toţii intoleranţi la gluten, deşi eu n-am întâlnit în toată cariera mea decât 2 cazuri de boală celiacă. 

E la modă să cumparăm produse fără gluten (chiar daca nu avem nevoie)si tot la modă e să mâncăm orez si quinoa pentru ca nu au gluten.
Dacă e de dragul diversităţii, de acord, puneţi pe listă şi mămăliga strămoşeasca şi hrişca demult uitată, tot fără gluten si ele. Însă să renunţăm la făina de grâu si secară, la pastele făinoase şi să reinventăm produsele de panificaţie, patiserie si cofetărie doar pentru a fi fără gluten mi se pare absurd. Si păgubos, cheltuială inutilă, beneficii iluzorii. 

Există oameni care şi-ar dori un colţ de pâine. Şi nu pot, bolnavii fiind. Şi există mulţi oameni care îşi interzic un colţ de pâine. Deşi pot, sănătoşi fiind:(", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies