Ce risti daca nu dormi suficient

Ce risti daca nu dormi suficient
Ce risti daca nu dormi suficient

Recomandarile legate de o alimentatie sanatoasa si un program de sport efectuat cu regularitate au un impact semnificativ pentru organismul nostru.

Insa, un lucru pe care adesea il minimalizam, dar care are cel mai mare beneficiu pentru corp este somnul. Poti sa mananci sanatos si sa faci exercitii cu regularitate, insa daca nu dormi suficient atunci totul va fi in zadar, sustin specialistii.

"In primul rand trebuie sa consideram somnul ca fiind o prioritate pentru sanatatea corpului. Tot timpul recomandam o alimentatie sanatoasa si multa miscare, dar ar fi bine sa ne concentram mai mult si asupra somnului", avertizeaza dr.

Harneet Walia, un specialist in rezolvarea tulburarilor legate de somn.

Somnul si cele sapte ore de somn obligatorii pe noapte au un impact senzational asupra sanatatii. Iata ce se intampla daca nu dormi suficient:

1. Te ingrasi mai usor


Lipsa de somn creste nivelul unui hormon care declanseaza senzatia de foame si vei fi tentata sa mananci mai mult, arata un studiu.
Desi in timpul somnului, functiile organismului se incetinesc, iar consumul de calorii scade dramatic, totusi un somn odihnitor si de o durata potrivita te ajuta sa slabesti.

Si asta pentru ca, in stare de veghe prelungita, survin schimbari hormonale cu efecte directe asupra apetitului si a metabolismului. Cei doi hormoni responsabili pentru reglarea functionarii metabolismului sunt leptina (care creeaza senzatia de satietate) si grelina (care declanseaza senzatia de foame).
Atunci cand somnul dureaza putin sau ai un stil neregulat de odihna, nivelul leptinei scade si cel ar grelinei creste, astfel ca vei simti mai intens senzatia de foame.

Citeste continuarea aici.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies