Foarte tare! De ce sa consumi iaurt in fiecare zi!

Foarte tare! De ce sa consumi iaurt in fiecare zi!
Foarte tare! De ce sa consumi iaurt in fiecare zi!

Produsele lactate de tipul iaurtului, kefirului, branzei de vaci sunt alimente bogate in microorganisme vii - Lactobacillus si Bifidobacterium - benefice pentru sanatatea noastra.

Aceste probiotice pot reduce inflamatia si hipersensibilitatea digestiva cauzata de alergiile alimentare, previne bolile de ficat determinate de o dieta necorespunzatoare, afirma nutritionistul Lygia Alexandrescu, citata de agerpres.ro. „Un pahar cu iaurt proaspa, fara aport de zahar, fructe, cereale, seminte sau alte insertii, poate fi consumat pentru perioade lungi de timp, fie pentru o dieta echilibrata, fie pentru a trata o diaree rezultata din diverse motive: stres, consum de antibiotice, infectii“, a explicat specialista.



Persoanele cu intoleranta la lactoza pot consuma iaurt deoarece lactoza sau zaharul din lapte fermenteaza si se transforma in acid lactic. Intoleranta la lactoza nu trebuie confundata cu alergia la lapte. Exista multe persoane alergice la unele proteine din lapte, in special la caseina si la unele proteine din zer. Cele mai frecvente simptome ale alergiei la lapte sunt congestia nazala, eruptiile cutanate, mancarimi ale pileii, greata, crampe, dificultati de respiratie, balonari sau diaree.
Intoleranta la lactoza afecteaza 70% din populatia globului. Lactoza este forma de carbohidrat prezenta in mod natural in lapte si produse lactate. Sub actiunea unei enzyme digestive – numite lactaza – lactoza se transform in alte tipuri de glucide mai usor de utilizat de corp. In absenta unei cantitati suficiente de lactaza (cantitatea se diminueaza pe masura inaintarii in varsta) glucidele din lapte raman in intestine provocand balonare, crampe, diaree.
Persoanele alergice la proteinele din lapte nu pot consuma nici iaurt, pentru acestea suplimentarea cu probiotice fiind solutia cea mai simpla.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies