Delicioase, putin spus, atunci cand ne referim la deserturile care au cafeaua drept ingredient-vedeta.
INGREDIENTE PENTRU BLAT
250 g unt
200 g zahar
60 g miere
4 oua
250 g faina
3 linguri cafea tare
1/2 plic praf de copt
INGREDIENTE PENTRU CREMA
3 linguri cafea solubila
4 oua
150 g zahar pudra
150
30 ml rom
2 linguri miere
INGREDIENTE PENTRU SIROP
100 g zahar
100 ml apa
INGREDIENTE PENTRU SERVIT
ciocolata
boabe de cafea
MOD DE PREPARARE:
Pentru blat, untul, zaharul, mierea si ouale se mixeaza.Se pun apoi faina, praful de copt si esenta de cafea. Se amesteca 2 minute, se toarna in tava usor unsa si se coace 30 de minute.
Pentru crema, se pun pe foc cafeaua si mierea, cu romul. Ouale se freaca cu zaharul si, dupa ce se obtine o crema alba, se adauga untul si jumatate din mierea cu cafea. Se amesteca si se pune si restul amestecului de miere.Crema se asaza intre cele doua blaturi insiropate, se da la rece pentru 4 ore si se serveste cu ciocolata rasa deasupra si boabe de cafea.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro