De ce ni se infunda nasul cand plangem

De ce ni se infunda nasul cand plangem
De ce ni se infunda nasul cand plangem

Intotdeauna când plangi iti curge si nasul. Acest lucru se intampla deoarece lacrimile se scurg si in nas prin pasaje sau canale nazolacrimale.

Nu este vorba despre o reactie alergica ci doar de lacrimile care se scurg pe obraji dar si in nas.

In cazuri rare, la unii copii se poate intampla ca aceste canale lacrimale sa fie blocate sau subdezvoltate şi de aceea se spune ca este cazul unor probleme anormale de structura a fetei şi a craniului. In general o infectie poate produce blocarea canalelor nazolacrimale şi in acelaşi timp apare si inflamatia sau edemul.

In cazuri patologice poate sa apara şi complicatii datorita unor tumori sau chisturi formate in aceste zone.

Principalele simptome care apar datorita blocarii canalelor lacrimale sunt durerea, vederea incetoşata, umezirea ochilor, lacrimarea excesiva, formarea mucusului, umflarea coltului interior al ochiului, producerea unor infectii şi inflamatii repetate. Pentru tratamentul infectiei se folosesc medicamente antibiotice sub forma de picaturi pentru ochi. Infectia se poate depista prin aparitia secretiei ca un mucus de culoare albicioasa-galbuie la ochi.


Pasajul nazolacrimal permite trecerea lichidului lacrimal din coltul interior al ochiului in nas, unde o parte se pierde pentru ca se evapora, iar restul umezeşte mucoasa nazala mai mult sau mai putin in functie de cantitatea acestuia. Daca este in exces apare senzatia de curgere a nasului. Lacrimile ajuta la lubrefierea globului ocular dar şi la curatarea ochiului, dar dupa ce au loc aceste procese ele se scurg prin punctele lacrimale de la nivelul coltului pleoapelor.


Citeste continuarea aici.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies