Ce boli grave anunta balonarea! Ai mare grija

Ce boli grave anunta balonarea! Ai mare grija
Ce boli grave anunta balonarea! Ai mare grija

Va puteti da seama daca balonarea poate fi data de o boala, daca apare de putin timp, se agraveaza relativ rapid, nu pare sa aiba legatura cu alimentatia (vezi mai jos), se asociaza cu alte simptome - dureri, scadere in greutate, tulburari de scaun, greata, etc, sau daca balonarea apare la un pacient care are deja alte boli.

Boli pulmonare
Poate parea ciudat, dar balonarea apare si in bolile pulmonare avansate. Explicatia sta in faptul ca, in unele cazuri, cand eliminarea gazelor nu se poate face pe cale respiratorie, acestea se reorienteaza spre tubul digestiv.

Cancer ovarian

Daca balonarea este insotita, in cazul femeilor, de tulburari ale menstruatiei si dureri de ovare, constipatie sau disconfort abdominal, vizita la medic este obligatorie.

Balonarea permanenta, chiar si dupa o masa usoara, poate ascunde o tumora ovariana.

Boli de ficat

In bolile de ficat, balonarea apare ca urmare a functionarii defectuase a colecistului. Daca pe langa balonare simti si o durere sau o presiune in partea dreapta a abdomenului, e cazul sa te prezinti la medic.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Sursa: doctorulzilei.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies