Placinta cu coacaze si bezea - desert ca la mama acasa!

Placinta cu coacaze si bezea - desert ca la mama acasa!
Placinta cu coacaze si bezea - desert ca la mama acasa!

Coacazele sunt niste fructe foarte gustoase si indragite de cei mici, asa ca o placinta cu umplutura de coacaze va fi pe gustul lor.

 

Ingrediente aluat
- 150 g. faina
- 100 g. faina de migdale
- 200 g. unt la temperatura camerei
- 150 g. zahar pudra
- un praf de sare
- 3 linguri de iaurt
Ingrediente pentru umplutura
- 250 grame zahar
- 400 grame de coacaze
- 5 oua
Mod
de preparare
Pune intr-un bol faina, untul, faina de migdale, praful de sare, zaharul si iaurtul si framanata bine. Vei obtine un aluat elastic pe care il vei da la frigider 15 minute. Cu aluatul rece tapeteaza o forma de placinta si aseaza pe ea coacazele spalate si scurse de apa in prealabil. Aluatul si coacazele se dau la cuptor la 120 de grade (cuptorul preincalzit) pentru 30 de minute.
Cat sta aluatul la cuptor bate cele 5 albusuri spuma, adauga zaharul si mai mixeaza pana obtii o crema. Toarna aceasta compozitie peste aluatul cu coacaze, intinde-o uniform si mai lasa placinta la cuptor inca 30 de minute sau pana cand observi ca a capatat o nuanta aurie.
Sursa

Ingrediente aluat

- 150 g.

faina
- 100 g. faina de migdale
- 200 g. unt la temperatura camerei
- 150 g. zahar pudra
- un praf de sare
- 3 linguri de iaurt

Ingrediente pentru umplutura

- 250 grame zahar
- 400 grame de coacaze
- 5 oua

Mod de preparare

Pune intr-un bol faina, untul, faina de migdale, praful de sare, zaharul si iaurtul si framanata bine.
Vei obtine un aluat elastic pe care il vei da la frigider 15 minute. Cu aluatul rece tapeteaza o forma de placinta si aseaza pe ea coacazele spalate si scurse de apa in prealabil. Aluatul si coacazele se dau la cuptor la 120 de grade (cuptorul preincalzit) pentru 30 de minute.

Cat sta aluatul la cuptor bate cele 5 albusuri spuma, adauga zaharul si mai mixeaza pana obtii o crema.
Toarna aceasta compozitie peste aluatul cu coacaze, intinde-o uniform si mai lasa placinta la cuptor inca 30 de minute sau pana cand observi ca a capatat o nuanta aurie.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies