Coacazele sunt niste fructe foarte gustoase si indragite de cei mici, asa ca o placinta cu umplutura de coacaze va fi pe gustul lor.
Ingrediente aluat
- 150 g. faina
- 100 g. faina de migdale
- 200 g. unt la temperatura camerei
- 150 g. zahar pudra
- un praf de sare
- 3 linguri de iaurt
Ingrediente pentru umplutura
- 250 grame zahar
- 400 grame de coacaze
- 5 oua
Pune intr-un bol faina, untul, faina de migdale, praful de sare, zaharul si iaurtul si framanata bine. Vei obtine un aluat elastic pe care il vei da la frigider 15 minute. Cu aluatul rece tapeteaza o forma de placinta si aseaza pe ea coacazele spalate si scurse de apa in prealabil. Aluatul si coacazele se dau la cuptor la 120 de grade (cuptorul preincalzit) pentru 30 de minute.
Cat sta aluatul la cuptor bate cele 5 albusuri spuma, adauga zaharul si mai mixeaza pana obtii o crema. Toarna aceasta compozitie peste aluatul cu coacaze, intinde-o uniform si mai lasa placinta la cuptor inca 30 de minute sau pana cand observi ca a capatat o nuanta aurie.
Sursa
Ingrediente aluat
- 150 g.
faina
- 100 g. faina de migdale
- 200 g. unt la temperatura camerei
- 150 g. zahar pudra
- un praf de sare
- 3 linguri de iaurt
Ingrediente pentru umplutura- 250 grame zahar
- 400 grame de coacaze
- 5 oua
Mod de preparare Pune intr-un bol faina, untul, faina de migdale, praful de sare, zaharul si iaurtul si framanata bine.
Vei obtine un aluat elastic pe care il vei da la frigider 15 minute. Cu aluatul rece tapeteaza o forma de placinta si aseaza pe ea coacazele spalate si scurse de apa in prealabil. Aluatul si coacazele se dau la cuptor la 120 de grade (cuptorul preincalzit) pentru 30 de minute.
Cat sta aluatul la cuptor bate cele 5 albusuri spuma, adauga zaharul si mai mixeaza pana obtii o crema.
Toarna aceasta compozitie peste aluatul cu coacaze, intinde-o uniform si mai lasa placinta la cuptor inca 30 de minute sau pana cand observi ca a capatat o nuanta aurie.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro