Consumul acestei legume poate contribui la scaderea mortalitatii, potrivit unei cercetari desfasurate de oameni de stiinta de la University of Vermont din SUA.
Cercetarea a demonstrat faptul ca se poate inregistra o reducere cu circa 13% a riscurilor de mortalitate, in special in cazul atacurilor de cord si al comotiilor cerebrale, la persoanele care consuma in mod regulat ardei iute.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mancarea de cartofi cu ardei iute, ideala pentru masa de post!
In urma centralizarii datelor s-a descoperit ca profilul persoanei care consuma in mod regulat ardei iute este barbat, tanar, caucazian sau americano-mexican, casatorit, fumator, consumator de alcool, care mananca mai multa carne si mai multe legume, cu un nivel al colesterolului HDL mai scazut, venituri mai mici si mai putina educatie.
Ce se intampla daca mananci un ardei iute mic in fiecare zi!
Potrivit cercetatorilor, beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt datorate componentei principale — capsaicina, care este recunoscuta pentru prevenirea obezitatii, reglarea fluxului sanguin coronarian si are proprietati antimicrobiene.
Citeste mai multe aici.