Food Standards Agency (FSA) avertizeaza cu privire la riscurile gatirii la temperaturi inalte.
Prajirea alimentelor la temperaturi de peste 120 grade creste compozitia de acrilamida, un compus chimic gasit in alimente care contin amidon si sunt gatite la temperaturi inalte. Prajirea alimentelor care contin amidon pot creste riscul de cancer.
Oamenii sunt avertizati, de exemplu, sa opteze pentru o culoare deschisa a alimentelor cand le prajeste, cat mai apropiata de cea naturala si sa nu astepte pana cand cartofii sunt maro.
Cartofii pai si chips-urile au cele mai ridicate niveluri de acliramida, potrivit specialistilor.
Sursa
Prajirea alimentelor la temperaturi de peste 120 grade creste compozitia de acrilamida, un compus chimic gasit in alimente care contin amidon si sunt gatite la temperaturi inalte. Prajirea alimentelor care contin amidon pot creste riscul de cancer.
sunt avertizati, de exemplu, sa opteze pentru o culoare deschisa a alimentelor cand le prajeste, cat mai apropiata de cea naturala si sa nu astepte pana cand cartofii sunt maro.