Acest foitaj poate fi folosit pentru prepararea croissantelor si placintelor de casa.
Ingrediente
500 g faina
70 g faina
1 lingurita sare
3 1/2 linguri unt
450 g unt
250 ml apa cat mai rece
4 linguri suc de lamaie
Mod de preparare
Amesteca 500 g de faina cu 1/2 lingurita de sare, apoi incorporeaza cu mana cele 4 linguri de unt, pana ce untul este cat mai
omogen distribuit in tot recipientul. In acest punct, faina ar trebui sa aiba un aspect granulat. Adauga treptat, in timp ce framanti, apa cat mai rece (scoasa de la congelator, dar nu gheata, este ideala).
Incorporeaza apa pana cand aluatul e pe punctul de a deveni lipicios si e bine inchegat. Continua sa framanti timp de 7-8 minute, adaugand putina faina daca simti necesar.
Cand aluatul este fin, omogen si elastic, cresteaza-l deasupra in forma de X, baga-l intr-o punga si da-l la frigider pentru 20 de minute.
In rastimp, rade cele 450 g de unt (ideal tinut in prealabil la rece, pentru a se rade usor). Amesteca untul ras cu zeama de lamaie si cu 70 g de faina. Framanta aluatul pana ce devine relativ omogen.
Pudreaza suprafata de lucru cu faina si da-i o forma cat mai patratoasa. Pune si acest aluat intr-o punga de plastic si da-l la frigider.
Dupa 20 de minute, intinde aluatul initial cat mai mare, incat sa poti impaturi aluatul bogat in unt in centru.
Citeste continuarea AICI.
Ingrediente
500 g faina 70 g faina 1 lingurita sare 3 1/2 linguri unt 450 g unt 250 ml apa cat mai rece 4 linguri suc de lamaie
Amesteca 500 g de faina cu 1/2 lingurita de sare, apoi incorporeaza cu mana cele 4 linguri de unt, pana ce untul este cat mai omogen distribuit in tot recipientul. In acest punct, faina ar trebui sa aiba un aspect granulat. Adauga treptat, in timp ce framanti, apa cat mai rece (scoasa de la congelator, dar nu gheata, este ideala).Incorporeaza apa pana cand aluatul e pe punctul de a deveni lipicios si e bine inchegat.
Continua sa framanti timp de 7-8 minute, adaugand putina faina daca simti necesar.
Cand aluatul este fin, omogen si elastic, cresteaza-l deasupra in forma de X, baga-l intr-o punga si da-l la frigider pentru 20 de minute. In rastimp, rade cele 450 g de unt (ideal tinut in prealabil la rece, pentru a se rade usor).
Amesteca untul ras cu zeama de lamaie si cu 70 g de faina. Framanta aluatul pana ce devine relativ omogen.
Pudreaza suprafata de lucru cu faina si da-i o forma cat mai patratoasa. Pune si acest aluat intr-o punga de plastic si da-l la frigider. Dupa 20 de minute, intinde aluatul initial cat mai mare, incat sa poti impaturi aluatul bogat in unt in centru.