Semne ale cancerului pancreatic! Nu le ignora

Semne ale cancerului pancreatic! Nu le ignora
Semne ale cancerului pancreatic! Nu le ignora

Cancerul pancreatic este una dintre afectiunile maligne cele mai dificil de tratat si cu o rata a mortalitatii extrem de ridicata pentru ca, deseori, este diagnosticat in stadii avansate.

Semne si simptome ale bolii

Majoritatea semnelor si simptomelor cancerului de pancreas nu sunt specifice, adica ele se pot întalni si în alte boli. De aceea, este deosebit de important ca cei care prezinta urmatoarele manifestari, sa se prezinte imediat la medic:

1. Ai diabet care s-a instalat brusc, fara semne. 40% dintre pacientii diagnosticati cu cancer pancreatic au fost diagnosticati cu diabet cu 1- 2 ani înainte de a-si descoperi boala maligna.

Iar oamenii de stiinta sunt e parere ca diabetul este cauzat în unele cazuri de prezenta unei tumori în organism care a ramas nedetectata. Desigur, diabetul este o afectiune destul de comuna, multi dintre diabetici nefiind diagnosticati si cu cancer pancreatic. Totusi, acesta ramane un indicator, cazurile suspecte fiind cele de diabet instalat brusc, la persoane care nu au în istoricul familial aceasta boala.

2. Colorarea în galben a ochilor si pielii.

Chiar si cea mai mica tumora pancreatica poate bloca canalul de evacuare a bilei în colecist, cauzand instalarea icterului.

3. Mancarimi la nivelul pielii, a palmelor si talpilor. Un efect secundar mai putin cunoscut al icterului este aparitia mancarimilor în palme si talpi. Aceasta este o reactie a pielii la bilirubina, substanta galben-maronie din ficat ce provoaca îngalbenirea tegumentelor.

Citeste pe pagina urmatoare >>>



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Modul incredibil in care aceasta femeie a descoperit ca are cancer la san! Vei incerca si tu asta imediat!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies