Mananci peste si fructe de mare? Risti sa faci boala asta grava!

Mananci peste si fructe de mare? Risti sa faci boala asta grava!
Mananci peste si fructe de mare? Risti sa faci boala asta grava!

Autorii au subliniat ca studiul necesita si alte investigatii pe aceasta tema iar concluziile nu neaga faptul ca un consum de peste este benefic pentru sanatate.

Consumul de peste si fructe de mare cu continut ridicat de mercur poate creste riscul imbolnavirii de scleroza laterala amiotrofica (SLA), potrivit unui studiu preliminar publicat luni de Academia Americana de Neurologie, relateaza EFE.

Cauza exacta a acestui tip de scleroza este necunoscuta, dar unele studii anterioare sugereaza ca mercurul ar putea fi un factor de risc pentru aceasta maladie. În SUA, principala sursa de expunere la mercur este consumul de peste contaminat cu acest metal neurotoxic.

Ceea ce sugereaza studiul este ca trebuie sa se aleaga specii cu continut scazut de mercur si sa se evite consumul de peste din apele contaminate cu acest metal.

Sursa



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Tocana de oaie ca pe Valea Jiului si pasat momarlanesc. Iata cum pregatiti aceste retete stramosesti vechi de peste 100 de ani

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies