Cum sa speli lenjeria intima ca sa inlaturi toti microbii?

Cum sa speli lenjeria intima ca sa inlaturi toti microbii?
Cum sa speli lenjeria intima ca sa inlaturi toti microbii?

Indiferent de cat de bine s-ar sterge dupa ce merge la toaleta, o persoana are in medie aproximativ 10% dintr-un gram de rereziduuri fecale in lenjeria intima.

Iar daca speli lenjeria ta impreuna cu lenjeria acelei persoane, exista sanse foarte mari ca microbii sa ajunga si pe hainele tale. Si nu conteaza cat de ridicata setezi temperatura apei atunci cand speli hainele. Atunci cand vine vorba de bacteriile care cauzeaza infectii ale pielii sau respiratorii, raceli sau gripa, acestea supravietuiesc in mare parte ciclului de spalare.

In schimb, uscatoarele te pot ajuta sa elimini microorganismele daunatoare, dupa ce speli hainele.

Uscarea termica la o temperatura ridicata, pentru cel putin 28 de minute, reprezinta cel mai eficient mod de a ucide virusii.

Ar trebui sa stii ca nu esti in siguranta nici daca speli hainele tale separat de cele ale altor persoane, deoarece germenii raman si in masina de spalat.

Poti rula un ciclu de spalare cu un dezinfectat, pentru a curata organismele care cauzeaza boli.

Vestea buna este ca, daca nu este nimeni bolnav in casa ta, te poti relaxa putin. Atunci cand locuiesti cu o persoana bolnava, trebuie sa ai mai multa grija. In cazul in care partenerul tau are vreun virus, asigura-te ca hainele sunt spalate si uscate la o temperatura ridicata.

Sursa



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie și de ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies