Simptomele comune care pot anunta un cancer de colon

Simptomele comune care pot anunta un cancer de colon
Simptomele comune care pot anunta un cancer de colon

Iata care sunt cele mai frecvente semne de avertizare ale cancerului colorectal, pe care în mod normal, oamenii le ignora.

1. Crampe
Unul dintre primele simptome ale cancerului de colon trecut cu vederea sunt crampele în zona abdominala. Ceea ce face ca acest semn sa fie atat de usor ignorat este faptul ca crampe abdominale sunt adesea legate de multe alte afectiuni, non-canceroase. Desi este adevarat ca crampele abdominale nu sunt întotdeauna un semn de alarma, în cazul în care crampele sunt intense si de lunga durata si nu dispar, mai ales daca sunt însotite de alte simptome, nu ezitati sa discutati problema cu un doctor.

2. Oboseala
Un alt simptom frecvent ignorat este oboseala. Oboseala cronica este atat de comuna în aceste zile, încat nu e de mirare ca acest simptom este adesea considerat ca fiind nesemnificativ. Stilul de viata agitat si privarea de somn sunt cele mai frecvente cauze care duc la oboseala.
Cu toate acestea, în cazul în care oboseala nu dispare chiar si atunci cand v-ati odihnit suficient, acest semn n-ar trebui ignorat.

Chiar mai mult, daca este însotita de alte simptome, este un avertisment serios. Celulele canceroase folosesc energia corpului provocand astfel oboseala. În plus, cancerul de colon poate declansa sangerare rectala.

Citeste mai multe aici.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

5 indicii ca ai putea face cancer si metode de prevenire

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies