Orice femeie trebuie sa stie asta! Epilarea inghinala, risc de boala cu transmitere intima

Orice femeie trebuie sa stie asta! Epilarea inghinala, risc de boala cu transmitere intima
Orice femeie trebuie sa stie asta! Epilarea inghinala, risc de boala cu transmitere intima

Potrivit unui studiu realizat de specialistii de la University of California, anumite tipuri de epilare, in special cele efectuate acasa, duc la un risc sporit de infectii cu transmitere sexuala.

Cercetarea a analizat informatiile primite de la 7.500 de adulti ce au obiceiul de a indeparta parul din zona intima fie folosind aparatul de ras, fie cu ajutorul unei foarfeci.

Potrivit studiului, cei care adopta aceasta practica sunt cu 80% mai predispusi la a contracta o boala cu transmitere sexuala, comparativ cu indivizii care nu apeleaza la astfel de metode. In mod surprinzator, frecventa indepartarii parului din zona intima nu a influentat in niciun fel riscul de aparitie a unei astfel de infectii.

Prin urmare, fie ca epilarea are loc zilnic sau saptamanal, sansele de a contracta gonoree, HPV sau chlamydia sunt la fel de mari.

Sursa
 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Beneficii uriase ale laptisorului de matca!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Cea mai simpla prajitura cu ciocolata! Are doar 100 de calorii!

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies