Nu le manca in Saptamana Mare, chiar daca sunt de post! E mare PACAT

Nu le manca in Saptamana Mare, chiar daca sunt de post! E mare PACAT
Nu le manca in Saptamana Mare, chiar daca sunt de post! E mare PACAT

Daca iti doresti sa intri in legatura cu traditiile stramosesti si sa cinstesti obiceiurile bunicilor si strabunicilor tai, afla care sunt cele doua alimente pe care sa le eviti in Saptamana Mare.

Trebuie sa eviti sa consumi in aceasta perioada otet si urzici. Sunt doua alimente care, din punct de vedere nutritional, nu sunt nicidecum interzise in perioada de post, dar legendele le includ in categoria nepotrivita pentru Saptamana Mare.

Care este explicatia? Se spune ca, atunci cand era rastignit pe cruce, Iisus a fost batut cu urzici, intepandu-i ranile, si stropit cu otet, pentru a-i provoca si mai multe usturimi.

Mai mult, legenda spune ca, atunci cand a cerut cateva picaturi de apa, Mantuitorului i s-a oferit tot otet: de aici si obiceiul popular, care exclude cele doua alimente de pe lista mancarurilor recomandate in ultima saptamana de post, conform divahair.ro.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

VREMEA de PASTE 2017. PROGNOZA METEO, emisa de ANM, pe regiuni

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies