Stufatul de miel este un preparat care poate fi gătit şi cu altfel de carne decât mielul, pentru a va bucura papilele gustative de câte ori doriţi.
Ingrediente stufat de miel:
- 1kg carne de miel
- 20 de fire ceapă verde
- 20 de fire usturoi verde
- 1 linguriţă de amidon alimentar
- 1-2 linguri oţet de mere
- 0, 5 linguriţe de sare
- pătrunjel proaspăt tocat fin pentru decorare
Mod de preparare:
Se taie carnea de miel în bucăţi potrivite, după care se prăjesc uşor într-o tigaie cu foarte puţin ulei, pana se rumenesc, apoi se scot şi se pun într-o alta tigaie
Firele de ceapă şi usturoi, spălate, uscate şi tăiate în bucăţi de cca 2 cm, se pun în aceiaşi tigaie cu carnea ,;în care mai adăugaţi puţin ulei pentru a le rumeni.
Se adaugă în cratiţă şi pasta de tomate, dizolvată înainte într-o cană cu apă, 2 linguri de pasta este suficient pentru a prinde culoare.
Apoi în cratiţă se mai adaugă două linguri de oţet de mere şi un vârf de linguriţă de sare.
Cratiţa se pune pe aragaz la foc mediu, după ce a început sa fiarbă, se acoperă cu un capac şi se pune în cuptor aproximativ o oră.
La final se gustă şi se mai completează sare după gust, explica bucatarul restaurantului Cucina da Pietro.