Motivele pentru care nu ar trebui sa folosesti produsele cosmetice ale altor femei

Motivele pentru care nu ar trebui sa folosesti produsele cosmetice ale altor femei
Motivele pentru care nu ar trebui sa folosesti produsele cosmetice ale altor femei

Imprumutarea produselor cosmetice de la o prietena reprezinta o solutie perfecta pentru momentul respectiv, insa pe termen lung este bine sau nu?

Pe langa textura diferita a tenului, microbii si bacteriile de pe produsele cosmetice ale altor persoane pot fi transferate cu usurinta pe fata ta. Iata de ce nu ar trebui sa folosesti produsele cosmetice ale altor persoane.

1. Virusi si bacterii

Pensulele, buretii si periutele de machiaj nu ar trebui niciodata impartasite cu alte persoane. Pensulele reprezinta un motiv de ingrijorare atunci cand vine vorb de virusi si bacteroo.

Conform specialistilor, unii oameni sunt purtatoi de stafilococi, asa ca au mai multi pe piele decat alte persoane. Insa nu stii despre ce persoane este vorba, asa poti evita raspandirea acestei infectii cu stafilococi prin folosirea produselor cosmetice si instrumentelor de aplicare proprii.

2. Iritatii ale pielii si acnee

Cremele de fata, hidratante si de ochi reprezinta un aspect putin mai complicat. Cremele de fata si hidratante sunt adesea impartasite, in special intre parteneri.

De exemplu, o persoană cu tenul uleios ar putea tolera anumite produse, însă persoanele cu tenul uscat sau sensibil au nevoie de produse diferite. Iar un produs cosmetic care face minuni pentru o persoană poate crea reacţii adverse pentru alţii, cum ar fi apariţia dermatitei, erupţiilor, petelor roşii.

Sursa: eva.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Daca faci asta 25 de minute pe zi iti poti prelungi viata cu 7 ani

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies