Ce se intampla daca bei ceai de chimen in fiecare zi

Ce se intampla daca bei ceai de chimen in fiecare zi
Ce se intampla daca bei ceai de chimen in fiecare zi

Chimenul este cunoscut din antichitate, de cand a fost utilizat atat ca si condiment pentru branzeturi, preparate din carne, cat si ca planta medicinala.

Printre principalele beneficii pe care le ofera cimenul se numara imbunatatirea sistemului digestiv si intarirea sistemului imunitar.

Exista mai multe studii care sustin ca 1 litru de ceai de chimen consumat in fiecare zi, o perioada de 4 saptamani, poate scadea nivelul de colesterol rau.

Infuzia de chimen este indicata si pentru spalaturi oculare, iar cataplasmele de frunze de chimen sunt eficiente in cazul unor umflaturi ale pielii.

Primii care l-au asimilat cu medicament au fost egiptenii.

Ceaiul de chimen regleaza ritmul cardiac, ajuta la eliminarea viermilor intestinali si la absortia fierului in organims, stimuleaza secretia lactatiei prin continutul de fitoestrogeni, imbunatateste calitatea laptelui matern, calmeaza inflamatiile sanilor in timpul alaptarii.

Sursa



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Foarte tare! Ce ti se intampla la doua ore dupa ce bei ceai de ghimbir!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Folclorul românesc, zdruncinat de hora acuzațiilor. Atacul furibund: "A început să mă blesteme, să mă înjure, să mă jignească". Ce au de împărțit Elena Merișoreanu și Claudia Ghițulescu

Bautura care topeste celulita de la primul pahar! Oricine poate sa o faca!

Editorial TEO TRANDAFIR: Am ales să avem încredere unii în ceilalţi

„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului


Cookies