Sarbatoare in calendarul crestin ortodox. Astazi il praznuim pe Sfantul Pantelimon

Sarbatoare in calendarul crestin ortodox. Astazi il praznuim pe Sfantul Pantelimon
Sarbatoare in calendarul crestin ortodox. Astazi il praznuim pe Sfantul Pantelimon

Acest sfant este praznuit de Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 27 iulie. Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti sfinti care fac parte din Biserica lui Hristos. Acesta este supranumit „doctor fara de arginti”, fapt care arata ca sfantul nu a fost interesat de averi, multumindu-se cu ceea ce a avut din rosturile sale. Mai mult, acesta nu a cerut nimanui sa ii plateasca pentru binefacerile pe care acesta le-a facut.

Pantelimon este cunoscut ca fiind ocrotitorul medicilor si tamaduitorul bolnavilor. Mai mult, acesta este un model de doctor, crestin si slujitor al Mantuitorului nostru Iisus Hristos, scrie wowbiz.ro
Dupa ce a primit Sfantul Botez, Pantelimon a savarsit foarte multe vindecari, ajutand oamenii cu bolile incurabile si cu neputintele. Toate acestea Pantelimon reusi sa le vindece cu ajutorul iubirii si credintei sale in Dumnezeu. Sfantul a reusit sa faca misiuni nu doar prin harul primit, ci si prin tratamentele pe care le oferea bolnavilor.
Datorita milosteniei de care a dat dovada, decide sa isi ofere toata averea saracilor, iar tuturor care reuseau sa se vindece de boli nu le cerea nimic drept plata.

Datorita faptului ca foarte multi bolnavi apelau la el, medicii din Nicomidia au devenit din ce in ce mai invidiosi. Iar datorita faptului ca se oferise sa ingrijeasca un crestin care a fost chinuit din porunca imparatului, acestia l-au denuntat la imparat.

Datorita faptului ca Pantelimon era crestin si pentru ca nu si-a ascuns niciodata iubirea fata de Mantuitor, imparatul Maximian ordona ca sfantul sa fie supus la chinuri groaznice dupa care capul sa ii fie taiat.
Conform traditiei crestine, in momentul in care sfantul a fost decapitat, se spune ca din rana sa nu a curs sange, ci lapte, iar maslinul de care trupul sfantului era legat a rodit pe loc.
Chiar daca trupul sfantului a fost ars, credinciosii au scos din cenusa trupul sau neatins de foc, care mai apoi este ingropat cu mare cinste pe proprietatea lui Arnantios Scolasticul in anul 303.

calendarulortodox.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Poti sa faci meningita daca iesi afara cu parul ud? Acesta este adevarul pe care ti l-a ascuns toata lumea!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Secretul pentru cea mai buna supa crema de usturoi - Asa se face "ciorba de burta fara burta"

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies