5 indicii ca esti la un pas de diabet

5 indicii ca esti la un pas de diabet
5 indicii ca esti la un pas de diabet

Problema este ca multi dintre oameni nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. Prediabetul nu are deloc simptome. Totusi, daca acesti oameni nu iau masuri pentru a-si controla nivelul zaharul din sange, este probabil ca în urmatorii ani sa fie diagnosticati cu diabet.

1. Sunteti într-un grup cu risc crescut pentru diabetul de tip II
Cercetatorii au identificat anumite persoane care au o probabilitate mai mare de a dezvolta diabet zaharat tip II. Acesti oameni prezinta, de asemenea, un risc mai mare pentru prediabet. Daca aveti un istoric familial al diabetului zaharat sau al unei familii de origine aboriginala, din Asia de Sud, din Asia, din Africa sau din Spania, aveti un risc mai mare de prediabet.

Alti factori de risc includ varsta de peste 45 de ani si un stil de viata sedentar.

2. Aveti o problema de sanatate legata de prediabet
Starea corpului poate uneori sa indice cresterea zaharului din sange. Daca sunteti supraponderal sau obez, daca indicele de masa corporala este peste 25, este mult probabil sa prezentati prediabet. Acelasi lucru se întampla daca aveti hipertensiune arteriala, colesterol ridicat, boala de inima sau sindrom ovarian polichistic.

Daca ati avut diabet gestational sau diabet diagnosticat cand ati fost însarcinate, ati putea dezvolta prediabet dupa nasterea bebelusului.

3. Aveti simptome clasice de diabet
„Marea majoritate a persoanelor cu prediabet nu vor avea nici un simptom „, noteaza dr. Harris. Dar, în unele cazuri, persoanele cu nivel crescut de zahar din sange pot observa o sete crescuta, o nevoie mai frecventa de a merge la toaleta sau oboseala inexplicabila.

„În general, prediabetul tinde sa fie destul de subtil atunci cand vorbim de simptome", spune dr. Harris.

Citeste mai mult aici.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum sa-ti scazi riscul de infarct rapid! Toata lumea trebuie sa stie trucul asta!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies