Este cel mai mare pacat sa faci asta pe 15 august!

Este cel mai mare pacat sa faci asta pe 15 august!
Este cel mai mare pacat sa faci asta pe 15 august!

Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului.

Prin urmare, nu se facurări de „La mulţi ani” pe data de 15 august, ci în septembrie, pe 8. Tradiţia spune că în ziua de Sfânta Maria se merge la biserică şi se împart struguri, prune şi faguri de miere pentru sufletul celor care au murit.

În unele zone, după slujba, femeile merg la cimitire pentru a tămâia mormintele celor dragi. Sărbătoarea vine şi cu o serie de superstiţii de Sfânta Maria Mare.

În multe sate româneşti nu se aprinde focul cu două zile înainte; nerespectarea acestei superstiţii aduce pericol de boală, incendiu şi boli care pocesc pentru cei ce mănâncă gătit la foc în acele zile.

Dacă gospodarii satelor lucrează în acea zi, recoltele lor vor fi blestemate şi fără roade, vitele se îmbolnăvesc şi gospodăria se destrama. De Sfânta Maria Mare, fetelor le este interzis să îşi taie părul şi să-l arunce la gunoi.

Sursa



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Traditii si superstitii de Sfanta Maria Mare - Ce le este INTERZIS femeilor sa faca in ziua de 15 august

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies