Muraturile de vara in saramura sunt extrem de gustoase si se fac repede, in aprox 7 zile ai muraturi proaspete, numai bune de asezat langa friptura sau alte mancaruri.
Ingrediente:
Poti folosi orice legume doresti, in functie de preferintele tale: castraveti, morcovi, varza alba, varza rosie, radacina de telina si frunze de telina, sfecla rosie, gogonele, conopida, dovlecei, usturoi, hrean, ardei iute etc.
- legumele se spala in apa rece si se lasa sa se scurga de apa
- varza, conopida, telina, sfecla rosie, se taie in felii
- se ia un borcan de sticla, spalat si uscat in prealabil, se aseaza pe fundul lui condimente specifice muraturilor: piper negru boabe, foi de dafin, boabe de mustar, inflorescenta de marar uscat, hrean
- se aseaza legumele in straturi, alternandu-le intre ele
- cand ati umplut borcanul, asezati deasupra frunze de telina care sa acopere legumele sau frunze de visin.
Citeste mai multe aici.