Dulceata de gogonele. In fiecare toamna in gradina dar si in piata apar gogonelele, acele rosii verzi care nu au mai apucat sa se coaca. Ignorate de multe ori si chiar aruncate de gunoi, gogonelele se pot transforma cu un mic efort intr-o dulceata delicioasa. Pare incredibil ca banalele gogonele sa se transforme in dulceata. Rezultatele va vor uimi si va veti incanta familia si musafirii.
Ingrediente:
1.8 kg gogonele
900 gr zahar
1 lamaie
1 pastaie de vanilie sau 2 fiole de esenta de vanilia
o bucatica de ghimbir
un betisor de scortisoara
Mod de preparare:
Gogonelele se spala bine si se taie in patru. In cazul legumelor mai mari, se scoate cotorul lemnos si apoi se feliaza in bucati late cam de 1,5 centimetri.
Se pun intr-o cratita la foc mic si se lasa la fiert cam 40 de minute, acoperite de capac. Amestecati des sa nu se prinda de fund. Este ideal sa le puneti la fiert intr-o oala cu capac dublu sau una de fonta.
Citeste continuarea aici.