Care sunt alimentele care va pateaza dintii! Iata de ce trebuie sa va feriti daca vreti un zambet stralucitor

Care sunt alimentele care va pateaza dintii! Iata de ce trebuie sa va feriti daca vreti un zambet stralucitor
Care sunt alimentele care va pateaza dintii! Iata de ce trebuie sa va feriti daca vreti un zambet stralucitor

Vreti sa aveti dinti albi si un zambet stralucitor? Aveti mare grija ce mancati si ce beti. Exista o lista lunga, mai ales de lichide aparent inofensive, pe care trebuie sa le evitati daca vreti o dantura perfecta. Detaliile si trucurile le aflam acum de la specialisti.

 

Aida Cosma-medic dentist: Toate alimentele ne coloreaza dintii intr-un grad mai mare sau mai mic,sunt insa alimente si bauturi care  se afla in topul listei. In special bauturi acidulate, care au un gard mare de coloranti, vinurile colorate,  ceaiurile si cafeaua bauta regulat, scriu StirileKanald.ro.

Mai pe scurt,  placerile noastre nevinovate sunt cele care ne afecteaza culoarea dintilor. Vinul, desi aromat si bun pentru circulatia sangelui,  este unul dintre cei mai mari inamici ai danturii noastre.

Mihai Stefan-somelier: Doamnele si domnisoaree se feresc sa serveasca un vin rosu, pentru a nu-si  pata dintii, este o pata ace trece uros din cauza  acizilor citalini naturali pe care ii gasim in strugure.

Si totusi, putina lume stie ca vinul alb este cu mult mai nociv pentru dantura, decat cel rosu. Pateaza mai repede, iar asta din cauza aciditatii ridicate.
Exista, insa, trucuri pentru a ne curata dintii rapid si fara batai de cap. Daca nu avem cum sa ne spalam dupa fiecare masa, ideal ar fi sa avem la indemana ceva de rontait.

Aida Cosma-medic dentist: Migdale, alune ne stimuleaza salivatia se regleaza ph-ul salivei si ne provoaca o autocuratire a dintilor.

Pentru cei care savureaza zilnic cate o bautura daunatoare pentru dinti, exista o varianta si mai simpla- folosirea paiului- in sucuri, cafele si....in

paharul cu vin.

-Este cred singura bautura care nu se poate servi cu paiul. In primul rand ca sa i mirosim sa vedem buchetul iar apoi gustandu-l cu paiul nu o sa simtiti absolut nimic

-Eu nu as bea cafeaua cu paiul niciodata, nici vinul.

Indiferent ce ati alege,  nu uitati de vizita la dentist. Odata la 3 sau la 6 luni  este indicat sa faceti un tratament care sa va scape de pete si tartru.

Vlad Verdes-medic dentist: Sa faca un control regulat la medic petele se indepareaza intr-o singura sedinta in urma unui detartraj, air-flow sau periaj profesional.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Alimente care nu ingrasa - le poti consuma in cantitati nelimitate

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies