Meteorologii, îngrijoraţi! Motivul pentru care vom avea o iarnă grea, cu fenomene extreme

Meteorologii, îngrijoraţi! Motivul pentru care vom avea o iarnă grea, cu fenomene extreme
Meteorologii, îngrijoraţi! Motivul pentru care vom avea o iarnă grea, cu fenomene extreme

Vremea continuă să ne dea bătăi de cap, iar veştile de la meteorologi sunt, în continuare proaste. Mai exact, se pare că începând cu luna noiembrie temperaturile din termometre se vor răci anormal de mult.

Conform meteorologilor, ruperea vortexului polar ar putea avea loc mai repede decât de obicei, ceea ce va face România să treacă printr-un episod de frig, lapoviţă şi ninsoare, scrie WOWbiz.ro.

Mai mult de atât, potrivit estimărilor făcute de meteorologi, se pare că în următoarele două săptămâni temperaturile vor fi scăzute pentru această vreme, în termometru ajungându-se şi la minus 6 grade.

Climatologul Roxana Bojariu a vorbit despre instabilităţile foarte puternice ale vremii în acest an, spun că acestea se vor manifesta şi pe parcursul lunilor de iarnă.

“Dacă cedează vortexul polar, de regulă avem ierni mai reci, riscul iernilor extreme, mai reci creşte. Pătrunderea în zona continentală a Europei, spre România sau Germania, este influenţată şi de alte aspecte: de exemplu de Atlantic, de Curentul Golfului. Deci nu e musai dacă vortexul cedează să avem ierni mai reci dar riscul creşte”, spune Marlene Kretschmer, o cercetătoare din Germania, de la Institutul Potsdam pentru Climatologie.

De asemenea, directorul ANM, Florinela Georgescu a atras atenţia că vom avea parte de o iarnă severă, din care nu vor lipsi fenomenele severe şi temperaturi sub limita gerului.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Scenariu devastator pentru vremea din Romania - Urmeaza fenomene meteo extreme!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies