Prognoza meteo luna decembrie

Prognoza meteo luna decembrie
Prognoza meteo luna decembrie

Iarna isi intra pe deplin in drepturi in urmatoarele doua sapatamani. Un ciclon mediteranean va determina fenomene severe, in special la munte, iar in celalalte regiuni ploile si lapovita isi vor face simtita prezenta.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie(ANM), vremea va deveni din ce in ce mai rece pana pe 10 decembrie, scriu StirileKanald.ro

In Banat, intervalul va debuta cu o vreme mai rece decat in mod obisnuit la sfarsit de noiembrie, media valorilor maxime urmand a fi de 4 grade, iar a celor minime intre de—4 si—2 grade. Ulterior, vremea se va incalzi usor, astfel ca in zilele de 29 si 30 noiembrie se va inregistra o medie regionala a valorilor maxime de 8 — 9 grade si minime de doua grade.

Dupa acest interval se intrevede o noua racire, ce va aduce regimul termic usor sub normalul perioadei. Temperaturile maxime din 3 si 4 decembrie vor fi, in medie, de numai un grad, pana la doua grade, iar cele minime in jur de—4 grade. Spre finalul intervalului de prognoza sunt estimate valori termice maxime in medie de 4 — 5 grade si minime in jur de—1 grad. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalul 30 noiembrie — 3 decembrie, cand si cantitatile de apa vor putea fi insemnate.

In Crisana, in primele doua zile ale intervalului de prognoza, regimul termic va fi sub cel normal caracteristic acestei perioade, cu o medie regionala a maximelor de 4 grade si a minimelor de la—4 la—2 grade. Vremea se va incalzi, ulterior, iar in zilele de 29 si 30 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 8 grade si nocturne de pana la doua grade.

Dupa aceste zile, vremea se va raci, mai accentuat in 3 si 4 decembrie, cand se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 1 — 2 grade si minime cuprinse intre—5 si—4 grade. Pana spre finalul primei decade a lunii decembrie (10 decembrie) valorile termice estimate vor fi apropiate de mediile multianuale, cu maxime in medie de 3 — 4 grade si minime in jur de—2 grade.

Vor fi precipitatii pe arii extinse spre finalul primei saptamani de prognoza (30 noiembrie — 3 decembrie), iar, mai ales pe 30 noiembrie, vor fi posibile si cantitati insemnate. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi mai redusa, urmand sa crea dupa data de 8 decembrie.

In Transilvania, in primele zile ale intervalului, temperatura va scadea, vremea urmand sa devina rece pentru sfarsitul lunii noiembrie.

Media temperaturilor maxime va fi de 2 — 3 grade, iar a celor minime intre—5 si—2 grade, cu posibilitatea inregistrarii unor valori termice mai scazute in noaptea de miercuri spre joi (29/30 noiembrie), in depresiunile din estul regiunii. in data de 30 noiembrie se va incalzi usor, astfel incat media regionala a temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime se va situa in jurul valorii de un grad.

Racirea treptata estimata dupa data de 2 decembrie se va concretiza in temperaturi maxime, in medie, de 0 — 2 grade si minime ce vor cobori in a doua saptamana la—6 grade. Vor fi precipitatii local insemnate cantitativ in primele doua zile si in intervalul 30 noiembrie — 3 decembrie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa, urmand sa creasca usor dupa data de 8 decembrie. 

In Maramures, pana pe 2 decembrie, se vor inregistra temperaturi maxime, in medie regionala, de 3 — 4 grade si minime intre—4 si—2 grade. Doar in ziua de 30 noiembrie se va produce o usoara incalzire, ce se va materializa prin valori de temperatura maxime de 6 — 7 grade si minime de 1 — 2 grade. Dupa 3 decembrie este prognozata o racire a vremii, astfel incat media temperaturilor maxime va scadea spre zero grade in ziua de 4 decembrie, iar ulterior, pana spre finalul intervalului, va fi de 1 — 2 grade.

Temperaturile minime vor fi in jur de—3 grade, cu posibilitatea inregistrarii unor temperaturi mai scazute in intervalul 5-7 decembrie. De asemenea, vor mai fi precipitatii in prima zi si in perioada 30 noiembrie — 3 decembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, urmand sa creasca spre finalul intervalului.  

In Moldova, intervalul va debuta cu un proces de racire, ce va insemna maxime la nivelul regiunii de 2 — 4 grade si minime de la—1 la zero grade. La mijlocul saptamanii (in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie) vremea se va incalzi usor, astfel media regionala a temperaturilor maxime va urca la 6 — 8 grade, iar minimele din dimineata zilei de 1 decembrie vor fi in jur de 4 grade.

Dupa data de 2 decembrie, temperatura va fi in scadere, astfel ca media valorilor maxime va fi de 2 — 4 grade, iar a celor minime intre—4 si—2 grade, caracterizand un regim termic apropiat de cel normal pentru inceputul lunii decembrie. Precipitatiile vor fi insemnate cantitativ in primele doua zile si in intervalul 30 noiembrie — 3 decembrie. Dupa aceste intervale, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, urmand sa creasca usor dupa data de 8 decembrie. 

Citeste mai multe pe adevarul.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea in weekend

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

ANM, prognoza meteo: Cicloanele NUMA si OLAF lovesc Romania. Temperaturi negative de saptamana viitoare

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies