Greselile parintilor care predispun copiii la cancer

Greselile parintilor care predispun copiii la cancer
Greselile parintilor care predispun copiii la cancer

Degetele din piept de pui, snitele, hamburgeri si neaparat alaturi de ele piure sau cartofi prajiti. Asta contin majoritatea meniurilor pentru copii propuse de restaurante.

Aceste alimente sunt insa adevarate bombe calorice, total nepotrivite pentru cei mici. „Discutam de lucruri prajite care sunt de doua ori mai calorice, apoi dam un amidon care prin prajire trece din amiloza in amilopeptina si este o asociatie relativ greu de digerat pentru un copil”, spune Anamaria Iulian, medic nutritionist si psiholog.

 

De exemplu, un snitel cu cartofi prajiti are 703 kilocalorii, adica mai mult de jumatate din cat ar trebui sa manance un copil de 3 ani intr-o zi intreaga.

„Copiii din Romania au inceput sa manance exact ce mananca copiii din vest”, spune Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti, Spitalul Marie Curie. La fel se intampla si cu produsele fast-food. Aici, alimentele sunt prajite la nesfarsit, poate in acelasi ulei de cele mai multe ori. Acest tip de mancare contine grasimi saturate, glucide si o cantitate mare de sare, care nu ar trebui sa fie in regimul alimentar al unui copil.

 

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Reteta de lichior de banane a lui Mihai Voropchievici

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Dorian Popa, iubeşte din nou! Ce spune despre noua cucerire care i-a pus inima pe jar: "Am dreptul să îmi găsesc fericirea"

Un gust de nedescris - Salata care este de 10 ori mai gustoasa ca salata boeuf

Bianca a pus stop! Ce decizie a luat în privința lui Patrick după ce a izbucnit în lacrimi: „Gata”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies